Πρόστιμα 8.000€ σε τρία σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Άργους

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέβαλε συνολικά πρόστιμα 8.000€ σε τρία διαφορετικά σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Άργους. Σε δύο σούπερ μάρκετ τα πρόστιμα ήταν από 3.000€ για το καθένα ενώ στο τρίτο ήταν 2.000€.

Οι έλεγχοι έγιναν από υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

• Το πρώτο πρόστιμο επιβλήθηκε έπειτα από έλεγχο που έγινε στις 29 Δεκεμβρίου. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε δύο κωδικούς προϊόντων. Για κάθε προϊόν, το πρόστιμο ήταν 1.000€.

• Η δεύτερη περίπτωση αφορά πρόστιμο 3.000€ έπειτα από έλεγχο που έγινε στις 5 Ιανουαρίου. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε τρεις κωδικούς προϊόντων.

• Στις 18 Ιανουαρίου επιβλήθηκε σε ένα ακόμη σούπερ μάρκετ πρόστιμο 3.000€. Τα 1.000€ αφορούσαν τη μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε ένα προϊόν. Σε ράφι βρέθηκε και φρουτοπουρές με «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος του 2020». Ωστόσο, δεν είχε αναρτηθεί πινακίδα «Τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας» (πρόστιμο 1.000€) και δεν είχε διακριτό διαχωρισμό από τα υπόλοιπα όμοια τρόφιμα (πρόστιμο 1.000€).

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια