Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας: “Κάτω το χουντικό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη”

Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας

Παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας (ακόμα και στελεχών της ΝΔ) κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει:

• εγκατάσταση της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, κάμερες παρακολούθησης, διαγραφές και πειθαρχικά φοιτητών, πολλαπλή βάση εισαγωγής για τους μαθητές στα πανεπιστήμια.

Το νομοσχέδιο αυτό δηλώνει απροκάλυπτα τον διακαή πόθο της κυβέρνησης να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα που διαχρονικά αποτελεί έναν μόνιμο πονοκέφαλο για τις κυβερνητικές πολιτικές.

Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε στρατώνες, με τους φοιτητές πειθαρχημένους και άβουλους να μην αντιδρούν σε τίποτα και παράλληλα δουλεύει για τους κολλεγιάρχες διαπλεκόμενους της ΝΔ. Δεν είναι τυχαία η κατασυκοφάντηση των δημόσιων πανεπιστημίων που τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα τα παρουσιάζουν ως «άντρα εγκληματικότητας».

Την ίδια επιδίωξη έχει η κυβέρνηση για όλη την κοινωνία: την εγκαθίδρυση ενός αστυνομικού κράτους όπου όποιος σηκώνει κεφάλι θα αντιμετωπίζει την αστυνομική καταστολή.

Καμία σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση:

  • Η αστυνομία αντισυνταγματικά απαγόρευσε τις συναθροίσεις (για τρίτη φορά φέτος την προηγούμενη Πέμπτη) για διαδηλώσεις αλλά την επέτρεψε για ψώνια.
  • Επανειλημμένα οι λοιμωξιολόγοι έχουν τονίσει ότι οι συγκεντρώσεις σε ανοιχτό χώρο δεν έχουν παίξει κάποιον ρόλο στην διασπορά του ιού, ειδικά όταν σε αυτές τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (μάσκες-αποστάσεις)
  • Η κυβέρνηση σε όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης το μόνο που έκανε ήταν δαπάνες εκατομμυρίων και προσλήψεις για την αστυνομία χωρίς καμία ενίσχυση για το ΕΣΥ αφήνοντας χιλιάδες να πεθάνουν εκτός ΜΕΘ καθώς «λεφτά για νέες ΜΕΘ δεν επαρκούσαν». Επαρκούσαν όμως τα εκατομμύρια που διέθεσε στα μεγάλα ΜΜΕ για να χειραγωγούν την κοινή γνώμη και τα εκατομμύρια για νέες προσλήψεις αστυνομικών και εξοπλισμό καταστολής σε ένα κράτος όπου η αναλογία αστυνομικών ανά πολίτη είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη και νοσηλευτικού προσωπικού ανά πολίτη από τις χαμηλότερες.

Τα αντισυνταγματικά μέτρα απαγόρευσης των διαδηλώσεων έσπασανστην πράξη από χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους την προηγούμενη Πέμπτη στην Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες μεγάλες πόλεις οδηγώντας σε πανικό την κυβέρνηση. Το ίδιο και με ακόμα μαζικότερους όρους πρέπει να επαναληφθεί σε όλη την χώρα μέχρι να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που τα διατάγματα της χούνταςωχριούν μπροστά του.

Το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας θα υποστηρίξει στην πράξη όλες τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην περιοχή από τους φορείς της εκπαίδευσης. Καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής να κάνουν το ίδιο.

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια