Δημ. Δρούγκας για ΣΔΙΤ: Χρηματοδοτούν με εθνικούς πόρους την υπερκερδοφορία του ιδιώτη

Γράφει ο Δημοσθένης Δρούγκας, περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Αργολίδας της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”

Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμάτων της Πελοποννήσου.

Μη συμμεριζομενος την χαρά και τους πανηγυρισμούς της περιφερειακής αρχής, αν επιχειρούσα να δώσω έναν τίτλο στην όλη επιχείρηση, εδώ και 8 χρόνια που μας απασχολεί, θα ήταν ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ, και θα αποτελούσε έμπνευση για ταινία του Κόπολα.

Η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα βρίθει παρανομιών, δικαστικών εκρεμοτήτων, διαπλοκής και διαφθοράς, καθώς και μιας υπερκομματικης προσπάθειας συγκάλυψης και παράκαμψης τους, όλα αυτά τα χρονια απ όλες τις κυβερνήσεις.

Για όλα αυτά με συνέπεια και μαχητικοτητα αντιδρούμε σαν Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου από το ’12 μέχρι και τώρα, καταγγελοντας τις παρανομίες, τον ανορθολογισμό, την διασπάθιση χρήματος, την πανάκριβη διαχείριση, την καταστροφή του περιβάλλοντος, τις συνέπειες στην δημόσια υγεία.

Μας κορόιδευαν και μας ειρωνεύονταν όλα αυτά τα χρόνια, και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να μας φιμώσουν και να κάμψουν τον αγώνα μας, και τον αγώνα των κατοίκων και των φορέων, που η ζωή τους θα καταστραφεί απ την υλοποίηση του συγκεκριμένου ΣΔΙΤ.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η ίδια η ΕΕ ήρθε να μας δικαιώσει, με ένα πόρισμα κόλαφο για τους σχεδιασμούς του συγκεκριμένου ΣΔΙΤ. Τους έβγαλε κόκκινη κάρτα σε τριάντα σημεία του έργου, κρίνοντας το καθολικά απαράδεκτο και αρνουμενη να το χρηματοδοτήσει σαν τέτοιο.

Όμως είπαμε ότι η διαπλοκή των επιχειρηματικων ομίλων, που θα θυσαυρίσουν απ το έργο, με το πολιτικό προσωπικό της χώρας, είναι τέτοια πού αντί να συνετιστούν η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή, αυτές παρέμειναν προσηλωμένες στον παράλογο πανάκριβο αντιπεριβαλλοντικό και μη βιώσιμο σχεδιασμό τους, που θα πλήξει την υγεία και την τσέπη των πολιτών για να θυσαυρίσει η ΤΕΡΝΑ και ο πεθερός του υπουργού Γεραπετρίτη πρόεδρος της, ο Περιστέρης.

Έτσι, αντί να αναθεωρήσουν εκ βάθρων τον σχεδιασμό τους, αποφάσισαν να τον προχωρήσουν αυτούσιο και να τον χρηματοδοτήσουμε με εθνικούς πόρους.

Για να το κάνω λιανά, αποφάσισαν κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή, να χρηματοδοτήσουν με εθνικούς πόρους την υπερκερδοφορία του ιδιώτη, για να έρθει και να διπλασιάσει και τριπλασιάσει τα δημοτικά τέλη που θα πληρώνουμε για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Κινούνται εντελώς ασύδοτα και με έναν αέρα σιγουριάς για το τελικό αποτέλεσμα.

Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τους ελληνικούς νόμους, προκαταβάλουν αποφάσεις δικαστηρίων σίγουροι για το αποτέλεσμά τους, και όταν τα πρόστιμα απ την ΕΕ θα πέφτουν βροχή, να είστε σίγουροι ότι εμείς θα κληθούμε να τα πληρώσουμε, γιατί έτσι πρέπει και επιβάλει η υγιής επιχειρηματικότητα.

Εύχομαι κάποια στιγμή να βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των δικών τους υπογραφών…

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια