Α. Πουλάς: Στην Υγεία, η Kυβέρνηση οφείλει να πράξει ταχέως αυτά που δεν έχει  πράξει μέχρι σήμερα

Ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς, του κοινωφελούς ιδρύματος Ιωάννη Λάτση και τη κύρωση της σύμβασης δωρεάς της Αννας Μαρίας Λουίζας Λάτση και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, ως ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε τα εξής:

«Η προβληματική διαδικασία προμήθειας των εμβολίων από την Ευρωπαϊκή  Ένωση δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για τις κυβερνητικές αποτυχίες. Στην Χώρα μας διεξάγεται το θέατρο των ενημερώσεων και των τηλεδιασκέψεων του επιτελικού κράτους, που αποδεικνύεται όμως πολύ φασαρία για το τίποτα. Είναι κοινός τόπος ότι η  Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να διασφαλίσει την ομαλή προμήθεια όλων των κρατών – μελών με εμβόλια.

Εν τω μεταξύ τα κρούσματα αυξάνονται αντί να μειώνονται, οι  μεταλλάξεις του ιού προβληματίζουν ολοένα και περισσότερο και φυσικά, η πίεση προς το ΕΣΥ δεν αναμένεται να μειωθεί. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε κοντά σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, άγνωστης σφοδρότητας και ενδεχόμενης επιδημιολογικής έκρηξης. Παρότι όμως, είμαστε για μία ακόμα φορά  στα όρια του επιδημιολογικού συναγερμού, εσείς αυτό που πρέπει να κανετε τώρα είναι να προετοιμάσετε το σύστημα υγείας για να αντέξει και να δώσουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε. Η κυβέρνηση σας οφείλει να πράξει ταχέως αυτά που δεν έχει  πράξει μέχρι σήμερα:

  • Να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσωπικό και χρηματοδότηση, να εκσυγχρονίσει τις κτιριακές υποδομές του και να ανανεώσει τον ιατρικό εξοπλισμό του.
  • Να δημιουργήσει ένα ισχυρό προνοσοκομειακό ανάχωμα με την οργάνωση δομών πρωτοβάθμιας υγείας από άκρο σε άκρο της χώρας σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις ΥΠΕ.
  • Να εξασφαλίσει τους πόρους και τις οργανωτικές δυνατότητες ώστε ο ΕΟΔΥ και ο ΕΟΠΥΥ, να σταθούν επάξια στον θεσμικό τους ρόλο.
  • Να διασφαλίσουν την επάρκεια της χώρας σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και σε καινοτόμα φάρμακα.
  • Να χρηματοδοτήσει την ιατρική έρευνα και να αξιοποιήσει το επιστημονικό προσωπικό της χώρας.»

Δείτε το βίντεο:

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια