Αναμένονται σκληρότερα περιοριστικά μέτρα – Πιθανή αναβολή στο άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων

Τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζουν σήμερα το βράδυ, είναι αποφασισμένα να προτείνουν στην κυβέρνηση αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφύγει η χώρα μας ένα τρίτο καταστροφικό κύμα.

Ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων αλλά και ειδικότεροι επιδημιολογικοί παράγοντες που θα εξεταστούν σήμερα αναμένεται να καθορίσουν τις επόμενες αποφάσεις. Η περίοδος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις των εταιρειών στις παραδόσεις εμβολίων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα.

Στον «αέρα» το άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων

Οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δε φαίνεται να προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς η επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι μικρή. Σε αντίθεση όμως με τα μικρότερα παιδιά, τους λοιμωξιολόγους προβληματίζει πλέον η απόφαση που έχει ήδη ληφθεί για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. «Κατά την άποψη μου θα πρέπει να επανεξετάσουμε την απόφαση που πήραμε πριν από μέρες για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων σε γυμνάσια και λύκεια. Νομίζω ότι βιαστήκαμε. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, εκτός από την Γ΄ Λυκείου που τίθεται θέμα πανελλαδικών εξετάσεων», σχολιάζει μέλος της επιτροπής. Πάντως, ακόμα και αν παρθεί απόφαση να μην ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια τα δημοτικά θα παραμείνουν ανοιχτά, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Σκέψεις για επιστροφή του click away

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται αύριο να αποφασιστεί η επιστροφή του click away, ως τρόπου λειτουργίας των καταστημάτων στις περιοχές που παρατηρείται επιδημιολογική επιβάρυνση και να μπει τέλος στη φυσική παρουσία στα καταστήματα. Οι εικόνες συνωστισμού σε γνωστούς εμπορικούς δρόμους, όπως η Ερμού και σε μεγάλα πολυκαταστήματα έχουν προκαλέσει ανησυχία στους επιδημιολόγους, οι οποίοι δεν κρύβουν την αγωνία τους κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες καταστάσεις».

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια