Ποια συμπτώματα εμφανίζουν όσοι μολυνθούν από τη μετάλλαξη του κορονοϊού

Οσοι έχουν εμφανιστεί θετικοί στη μετάλλαξη του στελέχους του κορονοϊού είναι πιθανότερο να εμφανίζουν συμπτώματα όπως βήχας, πονόλαιμος, κόπωση, η μυαλγία και ο πυρετός και λιγότερο πιθανό να εμφανίζουν συμπτώματα όπως αγευσία, σύμφωνα με μελέτη που ανακοίνωσε η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία.

Η μετάλλαξη του στελέχους του κορονοϊού, η οποία εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στη νοτιοανατολική Αγγλία, θεωρείται ότι είναι περισσότερο μεταδοτική και ενδεχομένως να συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας παρότι τα στοιχεία που υποδηλώνουν αυξημένα ποσοστά θανάτων δεν είναι ακόμη ισχυρά και είναι αβέβαια.

«Η απώλεια της γεύσης και η απώλεια της όσφρησης ήταν σημαντικά λιγότερο κοινές στα θετικά τεστ που ήταν συμβατά με την νέα παραλλαγή παρά στα τριπλά θετικά», ανέφερε η Υπηρεσία σε μια ανάλυση των χαρακτηριστικών ανθρώπων στην Αγγλία με COVID-19, η οποία αφορά την περίοδο από 15 Νοεμβρίου 2020 ως 16 Ιανουαρίου 2021.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια