Εκδήλωση μνήμης στο 1ο Λύκειο Άργους για το Oλοκαύτωμα και τους Έλληνες Εβραίους

Διαδικτυακά διεξήχθη φέτος -λόγω της πανδημίας- στο 1ο Λύκειο Άργους η ετήσια εκδήλωση μνήμης για τους χιλιάδες Έλληνες Εβραίους που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα κρεματόρια και τους θαλάμους αερίων, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Άργους Λένα Παπαθανασίου:

Η εκδήλωση επιχείρησε για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσει στους μαθητές μας, την ανάγκη της μνήμης της κτηνωδίας του Ολοκαυτώματος, ως ένα βαθύ τραύμα που καθόρισε το παρελθόν και το μέλλον της Ευρώπης, αλλά επιπλέον να διαπαιδαγωγήσει μέσα σε αξίες Ανθρωπισμού και Ουμανισμού, έννοιες απολύτως απαραίτητες στις μέρες μας.

Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη όχι μόνο των θυμάτων αλλά και των ανθρώπων και φορέων που με αυτοθυσία έσωσαν συνανθρώπους μας τις πιο σκοτεινές εκείνες στιγμές της Ιστορίας και να επαγρυπνούμε ώστε να μην επιτρέψουμε ποτέ να επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις.

Οι εκδηλώσεις αυτές ιστορικής μνήμης είναι ζωτικής σημασίας και εξόχως απαραίτητες γιατί “εκφράζουμε μεν διαφορετικά την πίστη μας στον Ένα και Αληθινό Θεό, αλλά με κοινές ηθικές αξίες”.

Να συγχαρούμε την Φιλόλογο καθηγήτρια του σχολείου μας Πατούρα Κωνσταντίνα που επιμελήθηκε τα κείμενα της διαδικτυακής εκδήλωσης, αλλά και τους συναδέλφους καθηγητές (Γεωργαρά Θ., Δημάκη Α., Πατούρα Κ., Γεωργοπούλου Κ., Κατσαρός Β., Δημητρίου Ε., Καλογερόπουλος Ν., Τερζόπουλος Χ., Τσακαλιάρη Γ., Κουκουμάνου Μ.) για τις προσωπικές τους παρεμβάσεις κατά την παρουσίαση στους μαθητές μας.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια