Έξι προτάσεις του συλλόγου “Κύβος Πολιτισμού Τέχνης και Γραμμάτων” Ναυπλίου, για τις επετειακές εκδηλώσεις για το ’21

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΥΒΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου “Κύβος Πολιτισμού Τέχνης και Γραμμάτων”, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ και προτείνει τις παρακάτω δράσεις, ως συμμετοχή του στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 Χρόνια από το 1821:

1. Υποστηρίζει την από διετίας πρόταση του Συμπολίτη μας Θέμου Γκουλιώνη, για την ονοματοδοσία Οδού της Πόλης στην Μνήμη του Αρχιστρατήγου του Αγώνα, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Και προτείνει να ονομαστεί Λεωφόρος Θ. Κολοκοτρώνη, η μέχρι σήμερα αποκαλούμενη “Παραλιακή”.
Αυτός ήταν ο δρόμος από και προς Τρίπολη την εποχή της Επανάστασης και εκεί υποδέχθηκε ο Κολοκοτρώνης τον Όθωνα.

2. Την παραλαβή από το χυτήριο, όπου βρίσκεται από δεκαπενταετίας, του βραβευμένου με Πρώτο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό, αγάλματος, του πυρπολητή και ήρωα του ’21 Κωνσταντίνου Κανάρη. Φιλοτεχνημένο από τον Αείμνηστο Συμπολίτη μας και Γλύπτη, Γεώργιο Παπαδόγγονα.
Την τοποθέτηση του στο “Π”, με παράλληλη ονομασία του, σε Πλατεία Κ.ΚΑΝΑΡΗ.

3. Τη συμπλήρωση των οδοσήμων της Πόλης, που φέρουν ονόματα πρωταγωνιστών της Επανάστασης και της Ιστορίας της πόλης γενικότερα, αλλά και ιστορικά τοπωνύμια, με επεξηγηματικό σχόλιο.
Παράλληλα, την έκδοση άλμπουμ, με τις φωτογραφίες των ιστορικών οδοσήμων και τοπωνυμίων.

4. Την εκκίνηση και εντατικοποίηση των ενεργειών του Δήμου, για την έκδοση της β’ γραφής της “Ναυπλίας” του Μιχαήλ Λαμπρυνίδη, μέχρι τις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πόλης τον Νοέμβριο του 2021.

5. Την εντατικοποίηση των ενεργειών του Δήμου, σε συνεργασία και με όσους φορείς Πολιτισμού της Πόλης επιθυμούν να συμβάλλουν για τη δημιουργία Πολιτιστικού Πολυχώρου στο Ναύπλιον. Της πρόσφατης κίνησης Δημοτών και Φίλων της Πόλης συμπεριλαμβανομένης.

6. Τη συμμετοχή της μπάντας του Συλλόγου, στις εκδηλώσεις.

Το παρόν Ψήφισμα, να κοινοποιηθεί στον Δήμο Ναυπλιέων, στην Εφορία Τιμής της Πόλης του Ναυπλίου και στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού και Τουρισμού Ναυπλίου.
Επισης, να κοινοποιηθεί στα τοπικά ΜΜΕ.

Ναύπλιον 27 Ιανουαρίου 2021

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος Χρήστος Κ. Παπαγεωργάκης
Ο γενικός γραμματέας Αλέξανδρος Αλεξίου

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια