Α. Πουλάς: «Η κυβέρνηση διαρκώς χάνει την ευκαιρία να αναβαθμίσει τη δημόσια υγεία»

Ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς συμμετείχε σε συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής, ως ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής.

Η συζήτηση αφορούσε το σχέδιο νόμου «Κύρωση: α) της από 11.12.2020 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (John S. Latsis Public Benefit Foundation)» και του N.Π.Δ.Δ.. με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ”Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”» και β) της από 9.12.2020 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της 4ης Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης, του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», της κ. Άννας Μαρίας Λουίζας Ιωάννη Λάτση και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας». 

Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η πανδημία έδωσε σε όλες τις κυβερνήσεις παγκοσμίως μία μοναδική ευκαιρία. Να επαναχαράξουν τις πολιτικές τους, να γίνουν πιο ανθρωποκεντρικές και πιο κοινωνικά προσανατολισμένες. Να ξεφύγουν από την  τεχνοκρατική θεώρηση, από τους αριθμούς και τα ποσοστά και να στραφούν στον πυρήνα της πολιτικής: στην προστασία του ανθρώπου, της  ζωής και της  υγείας του. Και η δική σας κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να τοποθετήσει στην πρώτη θέση τη δημόσια υγεία. Εσείς όμως, επιλέγετε για μία ακόμα φορά μπαλώματα, προχειρότητες και μικρο-διευθετήσεις.

Αντί να αδράξετε την ευκαιρία και να μεταμορφώσετε τον υγειονομικό χάρτη της χώρας νομοθετώντας τώρα τα σημαντικά θέματα, ώστε να χρηματοδοτηθούν από τους ευρωπαϊκούς πόρους, εσείς συντηρείτε την ίδια και απαράλλακτη κατάσταση, που γεννάει ακινησία και προβλήματα. Το άτοπο και παράλογο του πράγματος μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πραγματικές σας προθέσεις για το ΕΣΥ  είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που διακηρύσσετε και ότι οι εξαγγελίες σας για στήριξη του ΕΣΥ είναι μόνο στα λόγια.

Η επικοινωνιακή διαχείριση της διακυβέρνησής σας είναι το βασικό σας μέλημα. Γι’ αυτό και συμπεριλαμβάνετε στο παρόν νομοθέτημα και την έγκριση των συμβάσεων του ιδρύματος «Γιάννης Λάτσης», σε μία προσπάθεια να ελαχιστοποιήσετε την κριτική στην πολιτική σας διαχείριση.

Συνολικά το παρόν σχέδιο νόμου δεν προσφέρει τίποτα καινούριο και καμία δυναμική σε έναν τομέα όπου λόγω της πανδημίας, οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να διαδέχονται η μία την άλλη.»

Δείτε το βίντεο:

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια