Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο Ντέιβιντ Γουντ, συνιδιοκτήτης της αργολικής ζυθοποιίας «Ζέος»

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ο συνιδιοκτήτης της αργολικής εταιρείας Ζυθοποιίας «Ζέος» Ντέιβιντ Γουντ.

Ο 57χρονος Καναδός Ντέιβιντ Γουντ ζούσε τις τελευταίες δεκαετίες στην Αργολίδα λόγω της ζυθοποιίας που διατηρούσε στον Ίναχο Άργους και στην κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή.

Αν και Καναδός αγάπησε την Αργολίδα αλλά και τους κατοίκους της οι οποίοι θα έχουν θετικές αναμνήσεις από αυτόν.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στην Χαριτωμένη Βόντα στο ethnos.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Οταν ήμουν 14 ετών, στον Καναδά, πήγαινα σε ένα ελληνικό εστιατόριο όπου υπήρχαν διάφορες φωτογραφίες από μέρη της Ελλάδας. Θυμάμαι να κοιτάζω μία από αυτές τις φωτογραφίες και να λέω στον εαυτό μου: κάποια μέρα θα ζεις εκεί. Eτσι, όταν προέκυψε η επαγγελματική πρόταση κι ενώ ήδη έκανα καριέρα ως ζυθοποιός, το είδα όχι μόνο ως επαγγελματική ευκαιρία, αλλά και ως εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου”, απαντά στην ερώτηση για το πώς βρέθηκε από τον Καναδά στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της Ζυθοποιίας Ζέος.

“Για εμένα, η ζυθοποιία είναι κομμάτι του τόπου στον οποίο βρίσκεται, γι’ αυτό και το σημείο που θα χτιζόταν ήταν ίσως η σημαντικότερη απόφαση που έπρεπε να πάρουμε. Εδώ (σ.σ. Αργος), ο τόπος είναι εύφορος, ευλογημένος, παίρνουμε εξαιρετικό νερό από την περιοχή Μύλοι, το περιβάλλον είναι ιδανικό για μια ζυθοποιία. Και τις πρώτες ύλες μας προσπαθούμε να τις αγοράζουμε από την Ελλάδα. Γιατί, ξέρετε, αυτή δεν είναι επιχείρηση του ενός ανθρώπου, ούτε της μίας γενιάς. Οταν μια ζυθοποιία πάει καλά, είναι κληρονομιά για τον τόπο στον οποίο βρίσκεται”, τονίζει.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 από τον Κρις Παπαδήμας, ομογενή από τον Καναδά, ο οποίος μοιράστηκε το όνειρό του για μια ελληνική ζυθοποιία στην Ελλάδα με τον Ντέιβιντ Γουντ και τον Μπάρι Μιούρεϊ. Η πρώτη μπίρα που παρήχθη από τη νεόκοπη ζυθοποιία ήταν φρέσκια, όμως με την αύξηση της ζήτησης η εμφιάλωση αποδείχθηκε απαραίτητη. Ετσι, το πρώτο μπουκάλι μπίρας Ζέος βγήκε δύο χρόνια αργότερα (2001). Στην πορεία, το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας εμπλουτίστηκε με δύο ακόμα ετικέτες, τη Mak Lager (γνωστή και ως μακεδονική συνταγή ή Μπλε Μακ) και την Black Mac, μια πλούσια weiss (σταρένια με μαγιά) μπίρα με ιδιαίτερη γεύση.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

28 Απριλίου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Ερείπια από το σεισμό στην Κόρινθο το 1928, Μπενίτο…

2 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η 9η έκθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η 9η έκθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής Το 9ο Mediterranean Yacht Show (MEDYS),…

4 ώρες πριν

Σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι delivery στο Ναύπλιο

Τροχαίο ατύχημα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου στον κόμβο της Αγίας Ελεούσας στο…

5 ώρες πριν

Δρέπανο Αργολίδας: Θλίψη στην κηδεία του Δημητρίου Καλλιάνου, πατέρα του βουλευτή

  Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε στο Δρέπανο Αργολίδας το απόγευμα του Σαββάτου 27/4 η κηδεία…

5 ώρες πριν

Τα κάλαντα του Λαζάρου από παιδιά στο Δημαρχείο Ναυπλίου (βίντεο)

Το Σάββατο του Λαζάρου αναβιώνει στο Ναύπλιο ένα όμορφο έθιμο, προάγγελος του αναστάσιμου μηνύματος. Κορίτσια…

8 ώρες πριν

Ιδέες για πασχαλινά δώρα με καλό σκοπό (από τη Δώρα Ν. Αντωνοπούλου)

Ιδέες για πασχαλινά δώρα με καλό σκοπό Γράφει η Δώρα Ν. Αντωνοπούλου Η εβδομάδα που μας…

9 ώρες πριν