Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο Ντέιβιντ Γουντ, συνιδιοκτήτης της αργολικής ζυθοποιίας «Ζέος»

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ο συνιδιοκτήτης της αργολικής εταιρείας Ζυθοποιίας «Ζέος» Ντέιβιντ Γουντ.

Ο 57χρονος Καναδός Ντέιβιντ Γουντ ζούσε τις τελευταίες δεκαετίες στην Αργολίδα λόγω της ζυθοποιίας που διατηρούσε στον Ίναχο Άργους και στην κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή.

Αν και Καναδός αγάπησε την Αργολίδα αλλά και τους κατοίκους της οι οποίοι θα έχουν θετικές αναμνήσεις από αυτόν.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στην Χαριτωμένη Βόντα στο ethnos.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Οταν ήμουν 14 ετών, στον Καναδά, πήγαινα σε ένα ελληνικό εστιατόριο όπου υπήρχαν διάφορες φωτογραφίες από μέρη της Ελλάδας. Θυμάμαι να κοιτάζω μία από αυτές τις φωτογραφίες και να λέω στον εαυτό μου: κάποια μέρα θα ζεις εκεί. Eτσι, όταν προέκυψε η επαγγελματική πρόταση κι ενώ ήδη έκανα καριέρα ως ζυθοποιός, το είδα όχι μόνο ως επαγγελματική ευκαιρία, αλλά και ως εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου”, απαντά στην ερώτηση για το πώς βρέθηκε από τον Καναδά στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της Ζυθοποιίας Ζέος.

“Για εμένα, η ζυθοποιία είναι κομμάτι του τόπου στον οποίο βρίσκεται, γι’ αυτό και το σημείο που θα χτιζόταν ήταν ίσως η σημαντικότερη απόφαση που έπρεπε να πάρουμε. Εδώ (σ.σ. Αργος), ο τόπος είναι εύφορος, ευλογημένος, παίρνουμε εξαιρετικό νερό από την περιοχή Μύλοι, το περιβάλλον είναι ιδανικό για μια ζυθοποιία. Και τις πρώτες ύλες μας προσπαθούμε να τις αγοράζουμε από την Ελλάδα. Γιατί, ξέρετε, αυτή δεν είναι επιχείρηση του ενός ανθρώπου, ούτε της μίας γενιάς. Οταν μια ζυθοποιία πάει καλά, είναι κληρονομιά για τον τόπο στον οποίο βρίσκεται”, τονίζει.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 από τον Κρις Παπαδήμας, ομογενή από τον Καναδά, ο οποίος μοιράστηκε το όνειρό του για μια ελληνική ζυθοποιία στην Ελλάδα με τον Ντέιβιντ Γουντ και τον Μπάρι Μιούρεϊ. Η πρώτη μπίρα που παρήχθη από τη νεόκοπη ζυθοποιία ήταν φρέσκια, όμως με την αύξηση της ζήτησης η εμφιάλωση αποδείχθηκε απαραίτητη. Ετσι, το πρώτο μπουκάλι μπίρας Ζέος βγήκε δύο χρόνια αργότερα (2001). Στην πορεία, το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας εμπλουτίστηκε με δύο ακόμα ετικέτες, τη Mak Lager (γνωστή και ως μακεδονική συνταγή ή Μπλε Μακ) και την Black Mac, μια πλούσια weiss (σταρένια με μαγιά) μπίρα με ιδιαίτερη γεύση.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

12 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

12 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Το τσιμεντοποιείο της ΤΙΤΑΝ, η ίδρυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,…

5 ώρες πριν

Εικόνες από το γλέντι στα Φίχτια – Το ευχαριστήριο του συλλόγου “Σάμινθος”

Εικόνες από το γλέντι στα Φίχτια Αργολίδας Ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιχτίων "Σάμινθος" Την…

6 ώρες πριν

Μαρίνα Σάττι: η φωνή που δεν θα πάψει να μας ξαφνιάζει (της Δώρας Ν. Αντωνοπούλου)

Μαρίνα Σάττι: η φωνή που δεν θα πάψει να μας ξαφνιάζει Γράφει η Δώρα Ν. Αντωνοπούλου…

9 ώρες πριν

Ανάσταση έπειτα από μισό αιώνα στα Κουτρουμπέικα και Χρονέικα Ναυπλίου

Ανάσταση Κουτρουμπέικα και Χρονέικα Ναυπλίου Οι κάτοικοι των οικισμών Κουτρουμπέικα και Χρονέικα του Δήμου Ναυπλιέων…

12 ώρες πριν

Συλλυπητήρια της ΕΛΜΕ Αργολίδας στην οικογένεια Παναγιώτη Σκούφη

ΕΛΜΕ Αργολίδας στην οικογένεια Παναγιώτη Σκούφη Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας εκφράζει τα ειλικρινή και…

13 ώρες πριν

Νέο πρόγραμμα Αναγεννητικής Γεωργίας στην Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας

Αναγεννητική Γεωργία στην Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας Η Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας, σε συνεργασία με την Γενική…

14 ώρες πριν