Ανδριανός: Να αποκατασταθεί η λειτουργία του μετεωρολογικού σταθμού Πυργέλλας ώστε ο ΕΛΓΑ να λαμβάνει ακριβή στοιχεία

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο και το Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Λιβανό με θέμα την ανάγκη αποκατάστασης της λειτουργίας του μετεωρολογικού σταθμού στην Πυργέλλα Άργους ώστε ο ΕΛΓΑ να λαμβάνει ακριβή στοιχεία σε περιπτώσεις ακραίων θερμοκρασιών και να μην τίθεται σε κίνδυνο η αποζημίωση παραγωγών που όντως υπέστησαν ζημιές.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχα, ο μετεωρολογικός σταθμός στην Πυργέλλα του Άργους έχει λόγω βλάβης διακόψει τη λειτουργία του, με αποτέλεσμα ο ΕΛΓΑ να παίρνει τα σχετικά δεδομένα για τον καθορισμό των αποζημιώσεων των παραγωγών σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών από τον αντίστοιχο μετεωρολογικό σταθμό του Άργους.

Καθώς όμως ο τελευταίος βρίσκεται εντός της πόλης του Άργους (στην περιοχή του γηπέδου) οι θερμοκρασίες που καταγράφει είναι υψηλότερες από αυτές του σταθμού της Πυργέλλας, ο οποίος βρίσκεται στον αργολικό κάμπο, στην περιοχή όπου βρίσκονται οι πορτοκαλεώνες. Δημιουργείται έτσι ο κίνδυνος βάσει των δεδομένων του σταθμού του Άργους να μην αποζημιωθούν παραγωγοί οι οποίοι όντως υπέστησαν ζημιά από ακραίες θερμοκρασίες.

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η αποκατάσταση της λειτουργίας του μετεωρολογικού σταθμού στην Πυργέλλα, αλλά και η εφαρμογή προσωρινών λύσεων ώστε μέχρι την αποκατάσταση αυτή τα δεδομένα από τον σταθμό του Άργους να σταθμίζονται ως προς τη συνήθη απόκλισή τους από τις πραγματικές θερμοκρασίες στον τόπο των καλλιεργειών.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι Υπουργοί:

1. Τι ενέργειες θα αναληφθούν για την αποκατάσταση της λειτουργίας του μετεωρολογικού σταθμού στην Πυργέλλα Άργους.

2. Τι ενδιάμεσες λύσεις θα εφαρμοστούν μέχρι την αποκατάσταση ώστε τα δεδομένα από τον σταθμό του Άργους να σταθμίζονται ως προς την απόκλισή τους από τις πραγματικές θερμοκρασίες στον τόπο των καλλιεργειών και να μην δημιουργείται ο κίνδυνος να μην αποζημιωθούν παραγωγοί οι οποίοι όντως υπέστησαν ζημιά από ακραίες θερμοκρασίες».

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια