Συνέντευξη του ΚΚΕ Αργολίδας για το «σκληρό λοκντάουν» στην Αργολίδα (βίντεο)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

(στο βίντεο η Βασιλική Γκιόκα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ)

Η κυβέρνηση προχώρησε σε «σκληρό λοκντάουν» στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, προφανώς φοβούμενη περεταίρω εξάπλωση του κορονοϊού σε μια περιοχή με εκατοντάδες μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις, με χιλιάδες εργαζόμενους ειδικότερα εργαζόμενους στα συσκευαστήρια, s.market, εργάτες γης κλπ.

Ωστόσο,όλο  το προηγούμενο διάστημα αδιαφορούσε  κυριολεκτικά για τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΤΕ Αργολίδας,  για  τα δίκαια αιτήματα σωματείων και φορέων του νομού, για την αναγκαία στελέχωση καιενίσχυση των δομών Υγείαςπρώτα και κύρια των δύο Γενικών Νοσοκομείων, με επαρκές και μόνιμο προσωπικό, όχι προσωπικό επικουρικό καθώς οι δημόσιες δομές υγείας δεν θα πρέπει να είναι δομές της μια νόσου, στα οποία το ελλιπές προσωπικό δίνει εδώ και μήνες άνιση μάχη ενάντια στην πανδημία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα επίσης αδιαφορούσε για τα αιτήματα Σωματείωνκαι   εργαζομένων για την   ανεξέλεγκτη κατάσταση μέσα στα εκατοντάδες εργοστάσια και τους άλλους εργασιακούς χώρους της περιοχής, καλλιεργώντας μαζί με τοπικούς φορείς και εργοδότες, τον εφησυχασμό, ότι δεν υπάρχουν κρούσματα ότι όλα βαίνουν καλώς. Σε αυτούς τους χώρους δουλειάς ο κάθε εργοδότης κάνει ότι θέλει, ήμάλλον ότι τον συμφέρει, κατά κανόνα αδιαφορώντας για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης του προσωπικού.

Αντίστοιχα, η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι Δήμοι δεν έδειξαν  την  ίδια «προσοχή» για την όσο δυνατό πιο σχεδιασμένη, γρήγορη και μαζική προώθηση του εμβολιασμού, αφού σε όλη τη Αργολίδα δεν έχουν γίνει παρά μερικές δεκάδες εμβόλια.

Ακόμη χειρότεραάνοιξαν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκοντας σε τέτοια κατάσταση χωρίς να έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρογια τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, τη διενέργεια μαζικών τεστ τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές και τους γονείς. Και είναι χαρακτηριστικό, Δεύτερα άνοιξαν τα σχολεία, Τρίτη παιδιά έκαναν μάθημα στο προαύλιο χώρο του σχολειού καθώς η τάξη τους ήταν μόλις 15τμ για 15 παιδία ενώ την Τετάρτη ανακοινώθηκε κρούσμα μαθητή σε δημοτικό σχολειό του δήμου Ναυπλίου.

Τέλος, οι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι της Περιφερειακής Ενότητας   Αργολίδας που δεν εργάζονται λόγω των μέτρων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστιο   πρόβλημα επιβίωσης, χωρίς καν ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του εισοδήματός τους.

Αν την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους Δήμους τούς ανησυχούσαν οι«επιδημιολογικοί   δείκτες» των κρουσμάτων, θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει τα μέτρα που εδώ και καιρό τοΚΚΕ και δεκάδες φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος έχουν προτείνει!

Όμως, από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι στον προσανατολισμότης κυβέρνησης δεν είναι η με κάθε μέσο προστασία της υγείας του λαού αλλά ημε  κάθε  μέσο  διασφάλιση της  κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικώνομίλων της χώρας στα πλαίσια της πανδημίας.Όσο εύκολα υλοποιεί κάθε μέτρο ατομικής ευθύνης που ρίχνει το βάρος στους εργαζομένους και δεν κοστίζει στην ίδια ή στους επιχειρηματικούς ομίλους, τόσοαπεχθάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο κρατικής και συλλογικής ευθύνης, το οποίο μπαίνειεμπόδιο στην κερδοφορία και την κρατική στήριξη των κολοσσών (και) της περιοχής μας.

Αυτός είναι ο λόγος που το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει αθωράκιστο, ενόψει μάλιστα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με αργούς ρυθμούς, με ανεπαρκή εμβολιαστικά κέντρα και περιορισμένο αριθμό εμβολίων, γιατί αυτό επιβάλλουν οι συμβάσεις της ΕΕ με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Αυτός είναι ο λόγος για τα ελλιπή μέτρα προστασίας που δεν έχουν ληφθεί σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα σχολεία και οι χώροι δουλειάς.

Το κλίμα «ομοψυχίας»  που προσπαθούν να καλλιεργήσουν, κυβέρνηση και τοπικοίφορείς, έχουν σαφή στόχευση να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στις δίκαιες διεκδικήσεις   των εργαζομένων και του λαού της Αργολίδας που αναδεικνύουν ότι η Υγεία είναι ΑΝΑΓΚΗ και ΟΧΙ ΚΟΣΤΟΣ.

Ας αφήσουν λοιπόν τα «διατάγματα» και ας ασχοληθούν έστω και τώρα με όλατα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και στήριξης των λαϊκών οικογενειών του νομού.

Το ΚΚΕ, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Υγεία του λαού, θαπρωτοστατήσει κάτω και από αυτές τις συνθήκες στον αγώνα για να την εδώ και τώρα ικανοποίηση των αιτημάτων:

•Να   στελεχωθούν πλήρως με μόνιμο προσωπικό και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό τα Νοσοκομεία και οι δομές Υγείας της Αργολίδας. Να λειτουργήσει κάθε δομή Υγείας για την απαραίτητη διενέργεια τεστ και εμβολιασμών σε όλοτον πληθυσμό.

•Να παρθούν με κρατική ευθύνη όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τωνεργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς (μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστχωρίς επιβάρυνση του προσωπικού, κλείσιμο των χώρων και όχι τμημάτωντους σε περίπτωση κρούσματος).

•Να στελεχωθούν πλήρως οι τα αρμόδια τμήματα της Τεχνικής Επιθεώρησης ώστε να πυκνώσουν οι αυστηροί έλεγχοι στους μεγάλους χώρους δουλειάς.

•Λειτουργία των σχολικών μονάδων με 15μελή τμήματα, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ   σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, τακτικές απολυμάνσεις.

•Ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων που τίθενταιεκτός εργασίας

8 σχόλια

 1. Έχει να πει και προτείνει κάποιος, κάτι καλύτερο; Ή να απαντήσει στο άρθρο; Καθημερινός στο internet και στις εφημερίδες διαβάζω ότι εν έτη 2020 και μπήκαμε 21, να κόβετε το ρεύμα επειδή δεν είχαν να πληρώσουν, ή και σοβάδες που πέσαν στις αίθουσες εν ώρα μαθήματος, παιδιά να “κόβονται” από τους παιδικούς σταθμούς γιατί “δεν υπάρχει χώρος”, για ελλείψεις γιατρών, αυτά τα ολίγα ….Αλλά παρατηρώ διάφορες παρλαπίπες, για να μην πω κάτι βαρύτερο, (σεβόμενος το σάϊτ) από κάποιους “ανένταχτους” και “ελεύθερους”. Ρωτώ. Έχουν να πουν ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ; Ή μιλάνε από τον κόσμο τους; Δεν νομίζω να ξεπερνάει τα όρια των καναπέδων τους.
  Γιατί μάλλον εκεί είναι……..

  3
  1
  • Φίλε τράμπακουλά το άρθρο διαπιστώνει πολυ σωστά, από διαπιστώσεις σ αυτή τη χώρα ξέρουμε από το 1974,αλλα για την ταμπακιέρα τίποτα, στη Γαλλία έναν χρόνο ο λαός ήταν στους δρόμους τα σκ κ πέτυχαν πολλά, στη Γερμανία, στη Σουηδία, στην Αυστρία, ακομη κ στην Αλβανία ξεσηκωθηκαν, έσω είδες κάνα ξεσηκωμό;;; εγώ ξέρω φίλτατε ότι δεν λύνετε κόβετε τα υπόλοιπα είναι εκ του περισου.

 2. Στην Αυστρία της ακροδεξιάς με την ακροδεξιά κυβέρνηση οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους χιλιαδες και διαδήλωσαν κατά των μέτρων της πανδημίας, εσείς καθηστε στη ζέστη σας και πατάτε πλήκτρα κνιτες δεξιοί κεντρωοι κ αριστεροι…….βαλτε κ την. Προβοσκίδα σας και ούτε αχνά μην βγαζετε υποτακτικοι νεοέλληνες του πληκτρολόγιου κ της μοναξιάς σας.

 3. Οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΊΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ ΚΆΘΕ ΤΡΕΙΣ Κ ΛΊΓΟ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΎΝ ΜΕ CAGIENT, ΤΖΙΠ 3000 ΚΥΒ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΞΈΡΩ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΉ, ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΥΣ, ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΈΣΕΙ ΕΔΏ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΠΆΝΕ ΝΑ ΖΉΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΌΡΕΙΑ ΚΟΡΈΑ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ Η ΣΤΗ ΒΙΡΜΑΝΊΑ;;

 4. Ναι ρε, επειδή θα έκανες εσύ ντου στη βουλή γι αυτό ήμασταν εκεί και την “προστατεύαμε”. Τράβα πάρε κανα αγιασμό, δες αν σε ψεκάζουν και μοκο. ” Έλεύθερε Ελληνάρα”
  Υ.Γ Α! Μην το ξεχάσω γλύψε και καμιά κατουρημένη ποδιά, για τον παιδί σου, να μπει σε κανα 6μηνο για 300ευρώ.

 5. Λόγια, λόγια, λόγια, λόγια, χορτάσαμε λόγια και από εσάς, δεν μας πειθετε, το αποδείξατε έξω απ τη βουλή το 2012 που εμποδισατε τον οχλο να μπει μέσα,, επαναστάτες της φακής!!!!! Οι πραγματικοί αγωνιστές επαναστάτες κοιτονται στα νεκροταφεία της χώρας, έδωσαν ψυχή κ αίμα για ελευθερία κ δημοκρατία, εκτός αν εσείς κάνετε επανάσταση με τριαντάφυλλα!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια