Γ. Γκιόλας: Η Κυβέρνηση καλείται να ασκήσει αγωγές κατά της «Novartis Hellas»

Ερώτηση συνυπέγραψαν και κατέθεσαν χθες 13/1 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Α. Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Σπύρος Λάππας, Κώστας Μάρκου, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης, που υπήρξαν μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων στην υπόθεση –σκάνδαλο της NOVARTIS.

Συγκεκριμένα με την ερώτηση αυτή ζητούν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει άμεσα στην άσκηση αγωγών κατά του Ομίλου της Φαρμακευτικής Εταιρίας ΝOVARTISδιεκδικώντας κάθε θετική και αποθετική ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από παράνομες ενέργειές της.

Η αναγκαιότητα προέκυψε μετά και την ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που καλεί την Ελληνική Πολιτεία «να κάνει οποιαδήποτε δικαστική ή εξωδικαστική ενέργεια που επιβάλλεται, ώστε να λάβει το σύνολο του φακέλου που σχημάτισε η Αμερικανική Δικαιοσύνη και με βάση αυτό το υλικό που συλλέξει, να ερευνήσει και αξιολογήσει η Εισαγγελία Διαφθοράς και να προβεί σε αγωγές εναντίον της NOVARTIS».

Nα προλάβουμε αστήρικτες αντιρρήσεις που ενδεχομένως να υποβληθούν και να επισημάνουμε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκρότησε την Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης του σκανδάλου NOVARTISκαι πλέον μετά τη διερεύνηση-αξιολόγηση που έκανε η Αμερικανική Δικαιοσύνη εξανάγκασε την NOVARTIS να πληρώσει συμβιβαστικά 310 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ για όσα σκανδαλώδη έγιναν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ στην απόφασή του αναλύοντας τα εγκλήματα της NOVARTIS γράφει πως η Εταιρία και τα στελέχη της εγκλημάτησαν με πολλούς τρόπους,  ένας εκ των οποίων ήταν «να παρακινήσουν τον ως άνω ξένο (Έλληνα) αξιωματούχο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του εντός μιας ξένης Κυβέρνησης (εννοώντας την Ελληνική), ως εκ τούτου να τροποποιήσουν και να επηρεάσουν ενέργειες και αποφάσεις της ως άνω Κυβέρνησης και Οργανισμών και οργάνων της, προκειμένου να βοηθήσουν την NOVARTIS HELLAS στην απόκτηση και τη διατήρηση επιχειρηματικής δραστηριότητας γι αυτή και με αυτή ή να κατευθύνουν επιχειρηματική δραστηριότητα προς την NOVARTISHELLAS».

Οι Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές στις ΗΠΑ, FBI, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ΗΠΑ, Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος στις ΗΠΑ, έδειξαν το δρόμο.

Τώρα πλέον καλείται η Ελληνική Κυβέρνηση να ακολουθήσει το δρόμο για να διεκδικήσει όλες τις νόμιμες αξιώσεις που υπέδειξαν εύστοχα οι Αμερικανικές αρχές.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια