Αυστηρό lockdown από την Πέμπτη στην Αργολίδα – Ποια μέτρα θα ισχύσουν

Σε καθεστώς ολικού lockdown μπαίνουν από αύριο η Αργολίδα και η Σπάρτη. Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου (6 πμ) μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου (6 πμ).

Οργή και απορία προκαλεί στους κατοίκους της Αργολίδας η απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά να αποφασίσει το απόγευμα της Τετάρτης “σκληρό lockdown” σε ολόκληρο το νομό.

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στην Αργολίδα 3 νέα κρούσματα κορονοϊού, χωρίς ωστόσο να δοθούν λεπτομέρειες για ακριβέστερη προέλευσή τους.

Το τελευταίο τετραήμερο, συνολικά τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ήταν μόλις 13 (την Κυριακή 3, τη Δευτέρα 3, την Τρίτη 4). Αριθμός σχετικά χαμηλός σε σχέση με άλλες περιοχές.

Γιατί άραγε έγινε αυτή η επιλογή; Υπάρχει κάτι που αποκρύβουν από τους πολίτες; Και γιατί το αυστηρό lockdown αφορά ολόκληρο το νομό και όχι κάποια συγκεκριμένη περιοχή, όπως στη Λακωνία;

Oι κάτοικοι της Αργολίδας περιμένουν απαντήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία για τα αποτελέσματα των τεστ…

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και στο Δήμο Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, καθώς και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:
 • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
 • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
 • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
 • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

 • H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
 • H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
 • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.
 • H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/1.

8 σχόλια

 1. Ηρεμα αδερφια !,!!!! ΕΙΠΑΜΕ!,!!! Λαικες, Λιανεμποριο, ΚΛΕΙΣΤΑ!,!! Σουπερ Μαρκετ , Τραπεζες , Εφοριες, Δημοσιες υπηρεσιες ΑΝΟΙΚΤΑ !,!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?.?????

 2. Οι ρομα είναι το πρόβλημα στο νόμο, έξω από τα ΕΛΤΑ αργούς κάθε μέρα γίνετε πανηγύρι, όλη η Συρια χωρίς μέτρα και αποστάσεις σαν σε διαδήλωση περιμένουν το επίδομα, να φροντίσουν οι αρμόδιοι άμεσα τεστ και ενημέρωση τους, αντί το κράτος ους αυτούς να τους προσλάβει σε βαριά δημόσια έργα να εργάζονται κ να πληρωνονται φυσικά όπως όλοι μας, και αφού θα βιώνουν την σκληρή καθημερινή δουλειά δεν θα σκέπτονται καν την παρανομία, έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της παραβατικοτητας, ήδη στο Άργος εργάζονται κυρίες ρομα στη καθαριότητα και είναι πολυ συνεπείς στην εργασία τους, οπότε το κράτος ας κοιτάξει να δώσει δουλειές βαριές σε αυτούς τους ανθρώπους να ζουν αξιοπρεπώς και να σταματήσει η διαφθορά το εμπόριο ναρκωτικών οι κλοπές και για ότι τους κατηγορούν.

  7
  1

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια