Έγινε λοιπόν το αναμενόμενο και το αναπόφευκτο (σχόλιο του Δημοσθένη Δρούγκα)

Σχόλιο του Δημοσθένη Δρούγκα, περιφερειακού συμβούλου Π.Ε. Αργολίδας της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

Η Αργολίδα έκλεισε και έκλεισε γιατί δεν έγινε απολύτως τίποτα για να μην κλείσει..

Πριν έναμιση μήνα είχαμε αναλάβει πρωτοβουλία σαν περιφερειακή παράταξη, για σύσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και των εργοστασιαρχων του νομού, για τον κίνδυνο που ελλόχευε η Αργολίδα να κοκκινήσει λόγω της συγκομιδής εσπεριδοειδών και ελιάς.

Είχα και εγώ, όπως και Διευθυντής του Τμήματος Υγείας της περιφέρειας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, και η διευθύντρια της ΚΟΜΥ, τονίσει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και να εντατικοποιηθούν οι διαγνωστικοί έλεγχοι, και οι έλεγχοι εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας, για ορισμενες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι εργάτες γης, οι εργάτες στα εργοστάσια, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, οι Ρομά, οι φυλακισμένοι.

Μια χαρά τα είπαμε μια χαρά τα συμφωνήσαμε, ελάχιστα πράγματα όμως έγιναν, γιατί το μοντέλο διαχείρισης της επιδημίας είναι υδροκέφαλο με ελάχιστες αρμοδιότητες και πόρους στην αυτοδιοίκηση.

Αναμενόμενο και αναπόφευκτο λοιπόν η εξάπλωση του ιού στα εργοστάσια, στους καταυλισμούς των Ρομά, σε χωριά ολόκληρα.

Κλείσανε τα μαγαζιά που μπορούσε να ήταν πλήρως ελέγξιμος ο συνωστισμός, και άφησαν τα γίνεται της κακομοίρας σε όλα τα άλλα…

Φυλαχτείτε γιατί κανένας δεν υπάρχει για να σας φυλάξει.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια