Ερασίνος: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Νίκα για «επαναπροσέγγιση» και «συνεννόηση»

Μπορεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατά την επίσκεψή του στο Ναύπλιο να αναφέρθηκε σε αλλαγή στάσης απέναντι στο θέμα του Ερασίνου ποταμού (“Υπήρξε επαναπροσέγγιση και συνεννόηση για τον Ερασίνο”) ωστόσο η άλλη πλευρά, οι «Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου-Νέας Κίου» μένουν έκπληκτοι με τις δηλώσεις:

“Για να υπάρχει συνεννόηση πρέπει να υπάρχει και αλλαγή της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου“, λένε.

Όπως αναφέρουν οι «Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου-Νέας Κίου»:

“Επαναπροσέγγιση πώς; Συνεννόηση;

Διαβάσαμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωση του περιφερειάρχη για το θέμα του Ερασίνου “υπήρξε επαναπροσέγγιση και συνεννόηση”. Για να υπάρχει επαναπροσέγγιση πρέπει να υπάρχει διάλογος κάτι που δεν έγινε χθες.

Χθες, 11/1/2021 μας κάλεσαν να συναντηθούμε με τον περιφερειάρχη και τους ευχαριστούμε. Δεν έγινε καμία συζήτηση. Διατυπώθηκε μια παρότρυνση από το κ. Νίκα για συζήτηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλτέζο. Αν η δήλωση του περιφερειάρχη κ. Νίκα ότι “παρά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια επιδιώκει να προχωρήσει σε συνεννόηση με τους οικολογικούς φορείς ώστε να μην γίνουν ορισμένα από αυτά που προβλέπει η μελέτη, προκειμένου να διαφυλαχθεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής” έμμεσα διατυπώνει ότι η υπάρχουσα μελέτη είναι καταστροφική για το περιβάλλον είναι ένα θετικό βήμα.

Οι φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου Ν Κίου έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους. Η επίσημη απάντηση μέχρι σήμερα είναι η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για υλοποίηση της μελέτης.

Για να υπάρχει συνεννόηση πρέπει να υπάρχει και αλλαγή της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι φίλοι του υγρότοπου είναι πάντα ανοικτοί σε διαδικασίες διαλόγου.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια