Αναφορά Γκιόλα για την ανάγκη άμεσης στήριξης των παραγωγών εσπεριδοειδών της Αργολίδας

Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ενσκήψει στην παραγωγή εσπεριδοειδών, λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών.

Η συγκεκριμένη αναφορά έλαβε ως αφορμή την σημερινή επιστολή της «ΚΑΣΟΑ Δαναός», η οποία βέβαια απηχεί τις απόψεις και των υπολοίπων συνεταιριστικών οργανώσεων, καθώς και το σύνολο των παραγωγών καλλιεργητών εσπεριδοειδών Αργολίδας.

Στην Αναφορά του κ. Γκιόλα αναφέρεται:

Θέμα: «Καταστροφή στα Εσπεριδοειδή της Αργολίδας»

Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ συνημμένα την από 11 Ιανουαρίου 2021 επιστολή της «ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε.» πoυ μου απευθύνθηκε, με θέμα την «Kαταστροφή στα Εσπεριδοειδή της Αργολίδας».

Με την ως άνω επιστολή η Συνεταιριστική Οργάνωση γνωστοποιεί τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, που έχουν επικρατήσει στην περιοχή της Αργολίδας στις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών που αποτελούν το κύριο αγροτικό προϊόν, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής και επακόλουθα σε ιδιαίτερα οξείες και δυσμενείς, άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Η μεγάλη απώλεια των εισοδημάτων τους χρήζει άμεσης στήριξης από την πολιτεία για να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Ως εκ τούτου η Κυβέρνηση θα πρέπει να ενσκήψει και να επιλύσει σε άμεσο χρόνο τα δίκαια αιτήματά τους.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1) Η από 11/01/2021 επιστολή της «ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ» Α.Ε.Σ. Α.Ε.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια