Πλήρης καθαρισμός του χώρου γύρω από την Πυραμίδα του Ελληνικού

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήρε ο πρόεδρος του Ελληνικού του Δήμου Άργους-Μυκηνών Παναγιώτης Καπετάνιος: Mε προσωπική του εργασία, εδώ και μερικούς μήνες καθαρίστηκε ο χώρος γύρω από την αρχαία Πυραμίδα η οποία βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και ελκύει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Στο χώρο γύρω από το ιστορικό αυτό μνημείο υπήρχε πυκνή βλάστηση από θάμνους και χόρτα. Με την αποψίλωση, η πρόσβαση γίνεται πιο εύκολη και με λιγότερους κινδύνους ενώ οπτικά η Πυραμίδα αναδεικνύεται περισσότερο.

Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Καπετάνιος: «Οι εργασίες καθαρισμού πρόκειται να συνεχιστούν σε ακόμη μεγαλύτερη ακτίνα από το μνημείο. Είμαστε σίγουροι πως όταν λήξει η καραντίνα, η επισκεψιμότητα θα είναι μεγάλη. Άλλωστε, αυτό φάνηκε τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες».

Η Πυραμίδα του Ελληνικού είναι ένα μνημείο κτισμένο πάνω στην οδική αρτηρία που ένωνε το Άργος με την Τεγέα. Η ονομασία του προέρχεται από τη χαρακτηριστική πυραμιδοειδή μορφή του. Η χρονολόγηση του κτίσματος είναι αντικείμενο διαφωνιών, με την αρχική και πιο διαδεδομένη εκτίμηση να την τοποθετεί στον 4ο π.Χ. αιώνα. Χρησίμευε ως στρατιωτικό παρατηρητήριο.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια