Ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας για το άνοιγμα των σχολείων

Ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου νομού Αργολίδας (ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.)

Η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, μας δημιουργεί ερωτηματικά. Θυμόμαστε τις διαβεβαιώσειςτης κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας, ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει στις αίθουσες και μετά από μικρό χρονικό διάστημα, προχώρησαν στο κλείσιμο των σχολείων λόγω της διασποράς του κορονοϊού.

Αναρωτιόμαστε, τώρα πωςπροχωρούν πάλι στο άνοιγμάτους,χωρίς να έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των μαθητών, των  γονιών και των εκπαιδευτικών;

Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι τελικάηκυβέρνηση βάζει την οικονομία πάνω από την υγεία. Θεωρούν την εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών μας κόστος.Γι’ αυτό και δεν πήρεαπό τον Σεπτέμβρη μέτρα, τέτοια που να μπορούν να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως τόνιζαν επίμονα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Εμείς από την πλευρά μας σαν γονείς, ζητούμε από την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να φροντίσουν και να εξασφαλίσουν την προστασία της υγείας των παιδιών, των οικογενειών τουςκαι συνολικά όλου του κόσμου.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, έστω και ύστατη στιγμή, να προχωρήσει:

  • Στην αξιοποίηση όλων των αιθουσών ώστε να αραιώσουν οι μαθητές σε 15άρια τμήματα.
  • Σε προσλήψεις όπου αυτό είναι απαραίτητο σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας.
  • Άμεσα σε δωρεάν τεστ Covid και εμβολιασμούς σε εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων.
  • Στην ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία τους με τον απαραίτητο αριθμό λεωφορείων ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.
  • Επαρκή και δωρεάν Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά κλπ) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια