Οριστικό: Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων και Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, που βάζει τέλος στη σχετική φημολογία.

Υπενθυμίζεται η απόφαση της κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1.

Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή 8/1, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί

Η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά θα γίνει με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των οδηγιών.

Οι οδηγίες για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

• Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.

• Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

• Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.

• Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Με ποιο SMS στο 13033 πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο

Ετσι αντίστροφη μέτρηση, εκτός απροόπτου, για το άνοιγμα του των Δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών έχει ξεκινήσει και οι γονείς πρέπει να προετοιμάζονται για τον τρόπο μετακίνησης τους από και προς τα σχολεία. Όπως και το προηγούμενο διάστημα που ήταν ανοιχτά τα σχολεία έτσι και τώρα απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

• Επιλογή 4 στο sms 13033. Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια