“Ανάπλι εμπρός!”: Το αγνωμονούν Ναύπλιο για την Ευαγγελία Δεϊλάκη

Ανακοίνωση της τοπικής παράταξης Ναυπλίου «Ανάπλι εμπρός!»

Συχνά λέμε την φράση “η ευγνωμονούσα πατρίς”, όταν θέλουμε να αποτίσουμεφόρον τιμήςστους πριν από εμάς που πρόσφεραν στην πατρίδα.

Είναι πλέον κοινός τόπος σε όλους τους Ναυπλιώτες και τους φίλους του Ναυπλίου ότι πρέπει εσαεί η πόλη να ευγνωμονεί (ευ+γνώμη) την Ευαγγελία Δεϊλάκη.

Είναι περιττό να αναφέρουμε για μία ακόμα φορά την μεγάλη προσφορά της Γυναικός στην πόλη, όταν αγωνίστηκε κατά των τότε μεγάλων εργολαβικών συμφερόντων για να διασωθεί το ιστορικό κέντρο, έτσι ώστε σήμερα οι φιλίστορές τε και εραστές της σπουδαίας πόλης μας να νοιώθουν υπερήφανοι. Αλλά και όσοι αποβλέπουν σε προσωπική προβολή μέσω  της (προσωρινής) εξουσίαςτην οποία κατέχουν.

Από χθες αναπαράγεται στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα ωραίο άρθρο από το site “Αθηνολόγιο”, που θυμίζει σε όλους την προσφορά της Ευαγγελίας Δεϊλάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι με πρόταση του “Ανάπλι εμπρός!” το Τοπικό Συμβούλιο Ναυπλίου έλαβε την  απόφαση για την ονομασία του κεντρικού δρόμου της Ακροναυπλίας ως Ευαγγελίας Δεϊλάκη. Η απόφαση αυτή έλαβε και την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή, όποτε το ζήτημα είναι ώριμο για να ληφθεί η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε!! Υποτίθεται για να ληφθεί ομόφωνη απόφαση.

Έγιναν έκτοτε δυο – τρία συμβούλια  αλλά το θέμα δεν ξανατέθηκε προς ψήφιση. Παρότι δεν υπάρχει ένας δημοτικός σύμβουλος που να έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να τιμηθεί από τον Δήμο μας η Ευαγγελία Δεϊλάκη.

Θα το πούμε ξεκάθαρα. Είναι πολύ απλό. Ένα μόνον άτομο δεν επιθυμεί  να ληφθεί η απόφαση οφειλομένου χρέους της σημερινής κοινωνίας προς της Ευαγγελία Δεϊλάκη επειδή η πρόταση ήταν δικιά μας. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Το Ναύπλιο αγνωμονούν.

Ελπίζουμε ότι η πίεση της κοινωνίας θα τους κάνει τελικά να λάβουν την απόφαση που πρέπει. Όλοι εμείς είμαστε εφήμεροι. Οι σπουδαίοι άνθρωποι που  πρόσφεραν στην Πόλη τα μάλα είναι αιώνιοι. Και αν τελικά ληφθεί η αναγκαία απόφαση ευγνωμοσύνης όλοι εμείς οι εφήμεροι θα πούμε εύγε στους εξ ημών αιρετούς εφήμερους

Ανάπλι εμπρός!

3 σχόλια

  1. Αίσχος!!!!!! Υπάρχει άτομο που κωλισσιεργει την ονοματοδοσια οδού;; αυτής της αξίας, επιστήμονα, γυναίκας, που χαρις σε αυτή τη αξιόλογη κυρία είναι ότι είναι σήμερα αυτή η πολη και έρχονται τουρίστες από παντού μόνο γι αυτό, πρέπει να καταγγελθει απ τη κοινωνία αυτός ο τύπος και να φύγει από τη πολη.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια