Ήπια αστυνόμευση έξω από εκκλησίες τα Θεοφάνια, για την τήρηση των μέτρων

Την ήπια αστυνόμευση και την ήπια λήψη μέτρων έξω από ιερούς ναούς και μητροπολιτικούς ναούς αναμένεται να τηρήσει η ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την χώρα για τους εορτασμούς των Θεοφανίων…

Κανείς δεν επιθυμεί στην Αστυνομία, όπως επισημαίνουν κορυφαίες πηγές, να έρθει σε αντιπαράθεση με πιστούς και ιερείς, ωστόσο η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού είναι κρίσιμη, υπάρχουν μέτρα για το καλό της δημόσιας υγείας και όπως και σε άλλες μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας που δεν κατέστη εφικτό οι εορτασμοί να γίνουν με την μεγαλοπρέπεια και την συμμετοχή που όλοι θα επιθυμούσαν, έτσι και τώρα οφείλουν όλοι να συμμορφωθούν.

Στην ΕΛ.ΑΣ. το μοντέλο που φαίνεται να επιλέγεται είναι αυτό της παρουσίας αστυνομικών, μέσω της λήψης ήπιων μέτρων με παραινέσεις προς τους πολίτες και τους ιερείς, την εκπομπή ηχητικών μηνυμάτων από περιπολικά για την αποφυγή συνωστισμού και αν και όπου τυχόν υπάρξουν ακρότητες ως προς τα προβλεπόμενα όρια συμμετοχής του κόσμου και ως προς τα μέτρα, τότε η Αστυνομία μοιραία θα επιβάλει πρόστιμα και θα σχηματίζει δικογραφίες.

Αυτή είναι η γενική τάση που επικρατεί ως προς την πλήρη εξειδίκευση των μέτρων όμως αργά το απόγευμα της Τρίτης είναι προγραμματισμένη μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την λήψη των τελικών αποφάσεων από τους επιτελείς.

Πηγή: Θοδωρής Παναγιωτίδης στο www.news247.gr

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια