Ανέγερση κτιρίου Ευαγγελίστριας Ναυπλίου: Η ιστορία ενός αμαρτωλού έργου (γράφει ο Δ. Δρούγκας)

Γράφει ο Δημοσθένης Δρούγκας,
περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Αργολίδας με την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου

Στις 30/12, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, μέσα στις γιορτές, συζητήθηκε και εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου το θέμα που αφορούσε την έγκριση του 2ου ΑΠΕ του έργου «Ανέγερση κτιρίου παροχής συσσιτίων Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Οταν το τεχνικό πρόγραμμα όλης της περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2021 ανέρχεται σε 7.000.000 ευρώ, εμείς σαν Αργολίδα θέτουμε σαν έργο προτεραιότητας το κτίριο συνεδρίων και δεξιώσεων του Ι.Ν. Ευαγγελιστριας που θα χρηματοδοτηθεί απ’ το κουτσουρεμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Το θέμα αυτό μας έχει απασχολήσει από παλιά, με τις αντιδράσεις, τις δολοπλοκίες και τις μηχανορραφίες και την διαπλοκή που το συνοδεύουν.

Από το 2012 λοιπόν είχε ψηφισθεί κονδύλι 120.000 ευρώ από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων για την εκπόνηση μελέτης και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση.

Το έργο αυτό αφορά την ανέγερση κτιρίου 600 m2, μέσα σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, μέσα σε περιοχή ιδιαίτερου αισθητικού κάλους, καταπατώντας ιδιωτικές εκτάσεις, με λεφτά απ το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μιας και απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ, με εκκρεμείς προσφυγες στο ΣτΕ, με το πρόσχημα της λειτουργίας του αλληλέγγυου και θεάρεστου έργου του συσσιτίου, και αυτό είναι και η άκρως τραγική, προκλητική και βλάσφημη παράμετρος του έργου.

Γιατί σε έργα εξυπηρέτησης ημέτερων, που βρίσκουν τρόπους να παρακάμψουνε την αρχαιολογία και τις λοιπές υπηρεσίες, που βρίσκουν τρόπους μέσα από υπερκομματικούς υπόγειους διαδρόμους να χρηματοδοτηθούν από τα δικά μας χρήματα, που βρίσκουν τρόπους να κάψουν τις οποίες πολιτικές αντιδράσεις, που βρίσκουν τρόπους να καλύψουν τις παρανομίες τους και τις καταπατήσεις τους, έχουμε χορτάσει σε αυτή την χώρα, και σε αυτή την παρακμή, θεσμώνκαι αξιών, που ζούμε χρόνια τώρα.

Για την ιστορία, το έργο έχει την έγκριση και την υποστήριξη όλων των κυβερνήσεων και των βουλευτών τους απ το 2012 μέχρι σήμερα, είναι ένα υπερκομματικό έργο, γιατί η εκκλησία έχει δύναμη, ψήφους και σταυρούς για τα κόμματα και τους βουλευτές, και αυτό αποτελεί άλλη μια εμετική παράμετρο της υπόθεσης.

Μιας υπόθεσης που αποτελεί προσβολή και βλασφημία στα μάτια Θεού και ανθρώπων.

Λες και δεν υπάρχουν ή αν δεν υπάρχουν δεν θα μπορούσαν να νοικιαστούν, κτίρια με ασύγκριτα μικρότερο οικονομικό κόστος, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις δομές του συσσιτίου μέσα στο Ναύπλιο, το κτίριο του γηροκομείου κραυγάζει για αυτό.

Αν το έργο είχε τίτλο ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ πάλι θα εκφράζαμε τις αντιρρήσεις μας πάλι θα κάναμε αγώνα εναντίον του, αλλά θα το θεωρούσαμε, στο πλαίσιο της γενικευμένης κατάπτωση θεσμών και αξιών, σαν κάτι αναμενόμενο και τρόπον τινά φυσιολογικό μέσα στην γενικότερη διαφθορά και διαπλοκή.

Αυτό που επιχειρούν να κάνουν, αποτελεί πρόκληση, προσβολή και βλασφημία πρωτίστως των θρησκευόμενων και των ανθρώπων της εκκλησίας, και αυτοί θα έπρεπε πρώτοι να ξεσηκωθούν και να το αποτρέψουν.

Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές…

1 σχόλιο

  1. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Αλλά δυστυχώς κάποιοι προτιμάνε τα πετάνε λεφτά τι στιγμή που ο κόσμος πεινάει. Και όλα αυτά στο όνομα της θρησκείας. Θα συμφωνήσω: Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές!!!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια