Στο πιάτο: Πλεξούδα πράσου με κατσικίσια φέτα και φουντούκι από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Όταν το ταπεινό σαρκώδες πράσο πλέκεται με υλικά και αρώματα σε μια χρυσαφένια πλεξούδα… Ώρα για αποτοξίνωση!

Πλεξούδα πράσου με κατσικίσια φέτα και φουντούκι

Πρόταση από τη σεφ Τασούλα Σταματοπούλου

Υλικά:
• 1 φύλλο σφολιάτας
• ½ κιλό πράσα ψιλοκομμένα
• 5 φέτες μπέικον σε λωρίδες
• 2 κουταλιές σούπας φουντούκια χοντροκομμένα
• ½ φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο
• ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• 1 αυγό (μέσα στο μείγμα)
• 1 κρόκος αυγού (για την επικάλυψη φύλλου)
• 200 γρ. φέτα κατσικίσια τριμμένη
• 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• αλάτι, πιπέρι
• μοσχοκάρυδο
• σουσάμι άσπρο και μαύρο

Εκτέλεση:

Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε τα πράσα και ανακατεύουμε μέχρι να χρυσαφίσουν και να μειωθεί ο όγκος τους. Προσθέτουμε τον άνηθο, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Τα αφαιρούμε σε μπολιέρα και στο ίδιο τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία σοτάρουμε το μπέικον. Το προσθέτουμε στα πράσα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια σε μπασίνα-μπολιέρα χτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και το φουντούκι και ενσωματώνουμε με το μείγμα των πράσων.

Σε μακρόστενο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και χαράσσουμε πλαγίως κι από τις δύο πλευρές σχηματίζοντας λωρίδες. Στη μέση του φύλλου απλώνουμε το μείγμα του πράσου και το κλείνουμε σταυρώνοντας τις πλαϊνές λωρίδες της σφολιάτας.

Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με πιρούνι και περνάμε την επιφάνεια της πλεξούδας με πινέλο. Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και ψήνουμε για 40΄- 50΄ στους 160 βαθμούς.

Facebook: www.facebook.com/anastamatop
Email: [email protected]
Youtube: www.youtube.com/channel/UCjTxONtG-03IvL5gCSxcCnQ
Instagram: a.stamatopoulou

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια