“Πολεμώντας το 1821”: To νέο βιβλίο του Τάσου Χατζηαναστασίου και της Μαρίας Κασιμάτη

Ο φιλόλογος Tάσος Χατζηαναστασίου (ο οποίος ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο) σε συνεργασία με τη συνάδελφό του Μαρία Κασιμάτη, συνέγραψαν το βιβλίο “Πολεμώντας το 1821, Οι σημαντικότερες συγκρούσεις του Αγώνα της Ανεξαρτησίας στη στεριά και τη θάλασσα μέσα από τις πηγές” το οποίο κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες από τις “Εναλλακτικές Εκδόσεις“.

Στην Αργολίδα, το βιβλίο πωλείται στα Βιβλιοπωλεία “Αποσπερίτης” και “Άλμπατρος”, στο Ναύπλιο. Για ηλεκτρονικές παραγγελίες επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εναλλακτικών Εκδόσεων.

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Μέσα στις σελίδες του παρόντος βιβλίου ζωντανεύουν οι ήρωες και οι ηρωίδες του Αγώνα, οι θρίαμβοι αλλά και οι αποτυχίες των Ελλήνων του ’21, οι ηρωικές πράξεις αλλά και οι στιγμές δειλίας και ηθικής κατάπτωσης, το άφθαστο μεγαλείο αλλά και οι μικρότητες του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, μίας από τις μεγαλύτερες Επαναστάσεις της νεότερης Ιστορίας. Με βάση τα απομνημονεύματα των αγωνιστών και την ελληνική, τουρκική και βρετανική βιβλιογραφία, περιγράφονται με επιστημονική εγκυρότητα, νηφαλιότητα και τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι σημαντικότερες συγκρούσεις της εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Άποψη των συγγραφέων είναι ότι η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε ένα σπουδαίο κατόρθωμα που πρέπει να αναδεικνύεται και να προβάλλεται στις πραγματικές του διαστάσεις, χωρίς υπερβολές και χωρίς εξιδανικεύσεις, αλλά και χωρίς τη συμπλεγματική υποβάθμιση των θυσιών, των επιτευγμάτων, των αμέτρητων πράξεων γενναιότητας και αυτοθυσίας για την απελευθέρωση του Γένους.

Ο Τάσος Χατζηαναστασίου είναι δρ. Νεότερης Ιστορίας και εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1965. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Παλέρμου και Κύπρου. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται βιβλία ιστορικά και παιδαγωγικά, καθώς και ένα μυθιστόρημα. Επίσης, δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις, κυρίως ιστορικές, με κύρια ενδιαφέροντα την ιστορία της Κατοχής στη Μακεδονία και τη Θράκη, το Κυπριακό και τα Βαλκάνια, αλλά και παιδαγωγικές, πάνω στο περιεχόμενο και τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων.

Η Μαρία Κασιμάτη αποφοίτησε από το τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ το 2004. Εργάστηκε ως φιλόλογος στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση. Από το 2019 συνεργάζεται ως συντάκτρια με τον εκπαιδευτικό ιστότοπο filologika.gr, όπου αρθρογραφεί και αναρτά εκπαιδευτικό υλικό. Το “Πολεμώντας το ’21” είναι το πρώτο της βιβλίο.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια