Έκκληση για τον ξεχασμένο δρόμο Ζόγκα – Κρύα Βρύση – Τουρνίκι

Για μια ακόμα φορά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικού Παναγιώτης Καπετάνιος και εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Άργους-Μυκηνών, κάνουν έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές για αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί σε έξι οικισμούς της ορεινής Αργολίδας…

Πρόκειται για το δρόμο που οδηγεί από τον Άγιο Ιγνάτιο στην Άνω Ζόγκα, τη Φακίστρα, τα Μνήματα, την Κρύα Βρύση, το Κρυονέρι, το Τουρνίκι και από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «ο πιο άθλιος της Πελοποννήσου».

Είναι ξεχασμένος από την Πολιτεία και δημιουργεί όχι μόνο προβλήματα αλλά και κινδύνους για τους οδηγούς, τους επιβάτες και τα αυτοκίνητα.

Για αρκετά χιλιόμετρα, έχει φθαρμένη ή εντελώς κατεστραμμένη άσφαλτο και εκατοντάδες λακκούβες… Σε πολλά σημεία (κυρίως στροφές) στενεύει λόγω κατολισθήσεων και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος. Πρόκειται για τύχη που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει σοβαρά ατυχήματα. Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί…

Στην περιοχή, υπάρχουν πάρα πολλά κτήματα με ελιές και οι ιδιοκτήτες τους τα επισκέπτονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και πολύ περισσότερο την περίοδο της συγκομιδής.

Τα καλοκαίρια αλλά και τα σαββατοκύριακα πολλοί είναι οι κάτοικοι που ζουν σε αυτά ενώ υπάρχει και μεγάλη επισκεψιμότητα από περιηγητές, κυνηγούς, ορειβάτες.

 «Κάντε κάτι σύντομα πριν είναι πολύ αργά» διαμηνύει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικού Παναγιώτης Καπετάνιος προς τους υπεύθυνους. Ζητά να μεριμνήσουν ώστε άμεσα να γίνει αποκατάσταση του δρόμου για να γλιτώσουν οι οδηγοί από την ταλαιπωρία, τις ζημιές στα αυτοκίνητά τους και φυσικά τα ατυχήματα.

          

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια