Πέντε παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων θέτουν υποψηφιότητα για “Γαλάζια Σημαία”

Πέντε παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων θα θέσουν υποψηφιότητα για “Γαλάζια Σημαία τη νέα χρονιά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκτός από τις 4 που είχαν λάβει πέρυσι (Καραθώνα, Κονδύλι, Πλάκα, Ψιλή Άμμος Τολού), έπειτα από πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, υποψήφια για γαλάζια σημαία θα είναι και η παραλία της Κάντιας.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Το εθελοντικό πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» (Blue Flag) ξεκίνησε τη δεκαετία του 80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 51 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται. Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία δραστηριοποιείται για την προστασία του Περιβάλλοντος συνεχώς από το 1951 και χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα της «Γαλάζιας Σημαίας» για την προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια