“Αντιδημοκρατική συμπεριφορά από τη δημοτική αρχή Άργους-Μυκηνών με δια περιφοράς συνεδριάσεις”

Για μια ακόμα φορά, η παράταξη του Δήμου Άργους-Μυκηνών «Δυνατή πόλη ξανά» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, καθώς επιμένει στην πιο ουσιώδη επιτροπή, την Οικονομική, να συνεδριάζει δια περιφοράς, χωρίς επί της ουσίας να ακουστεί η φωνή της αντιπολίτευσης, σε πολύ σοβαρά θέματα.

Οι δύο σύμβουλοί της οι οποίοι μετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, ο Τάσσος Χειβιδόπουλος και ο Κώστας Γκαρκάσουλας αναφέρουν για τη συνεδρίαση της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου, από την οποία απείχαν:

“Η ώρα είναι 10.00 πμ Τρίτη 22/12/2020 και έχει ξεκινήσει η δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Άργους Μυκηνών της οποίας είμαστε εκλεγμένα μέλη.

Όπως βλέπουμε παρακάτω στην πρόσκληση που στάλθηκε την Παρασκευή 18/12/2020, στη σημερινή συνεδρίαση υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα όπως, η «Κατάρτιση σχεδίου Προϋπολογισμού έτους 2021 του Δήμου Άργους Μυκηνών», ο «Καθορισμός τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού Δήμου Άργους-Μυκηνών για τη έτος 2021» αλλά και δύο προγραμματικές συμβάσεις και άλλα σοβαρά θέματα.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή για μια ακόμα φορά αρνήθηκε την πρότασή μας να γίνει η συνεδρίαση με τη χρήση τηλεδιάσκεψης, ενώ επίσης για μια ακόμα φορά δεν έχουμε λάβει τις εισηγήσεις για τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης.

Η λογική της απαξίωσης της δημοκρατικά εκλεγμένης αντιπολίτευσης συνεχίζεται από τον Δήμαρχο και την παράταξή του.

Η λογική της απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμοθετημένων διατάξεων λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζει να αποτελεί καθημερινή στάση του Δημάρχου και της Παράταξής του.

Η υπομονή μας όμως δυστυχώς εξαντλήθηκε.

Αποφασίσαμε λοιπόν:

  1. Να απέχουμε από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
  2. Να την καταγγείλουμε ως παράνομη, αφού δεν μας έχουν διανεμηθεί εγκαίρως οι εισηγήσεις όπως ο Νόμος προβλέπει (εκτός από το Σχέδιο Προϋπολογισμού 150 σελίδων, που μας στάλθηκε στις 8.24 πμ σήμερα) και να ζητήσουμε με προσφυγή μας στις Ελεγκτικές Αρχές να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην συνεδρίαση αυτή ως παράνομες.

3. Να ζητήσουμε με έγγραφό μας στον Υπουργό Εσωτερικών να εκδώσει υπουργική απόφαση βάσει της οποίας οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Επιτροπών και των ΔΣ των Νομικών Προσώπων των Δήμων να πραγματοποιούνται με την χρήση τηλεδιάσκεψης όταν δεν είναι δυνατή η παρουσία μας σε αυτές.”

 

Τα θέματα της συνεδρίασης:

1] Κατάρτιση σχεδίου Προϋπολογισμού έτους 2021 του Δήμου Άργους Μυκηνών

2] Έγκριση της από 17-12-2020 εισηγητικής Έκθεσης της Δνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, που αφορά την εκτέλεση του Προϋπολογισμού Γ΄ Τριμήνου έτους 2020 του Δήμου Αργους-Μυκηνών.

3] Περί διαγραφής δημοτικών ενοικίων (μείωση 40% για τον μήνα Δεκέμβριο 2020 λόγω πανδημίας COVID-19) ως αχρεωστήτως βεβαιωθέντα ,και διαγραφή παραβάσεων –κλήσεων Κ.Ο.Κ. και ελεγχόμενης στάθμευσης ως αχρεωστήτως βεβαιωθέντα του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

4] Καθορισμός τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού Δήμου Άργους Μυκηνών για τη έτος 2021

5] Έγκριση του υπ’αριθμ.4 Πρακτικού της επιτροπής Διαγωνισμού και κατακύρωση του συνοπτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια μηχανήματος καθαρισμού πλατειών»

6] Εγκριση και παραλαβή συμπληρωματικών εργασιών διορθώσεων για τη Μελέτη << Τοπογραφική Μελέτη κύρωσης οδικού δικτύου Μύλων >> (ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης οδικού δικτύου Μύλων) σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. πρωτ: 20220 /16-12-2020 έγγραφο της Δ/νσης υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αργους-Μυκηνών.

7] Κατάρτιση και έγκριση των τευχών και των όρων δημοπράτησης του έργου “Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Μονάδας Μηχανικής Διαλογής Απορριμμάτων”

8] Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αργους-Μυκηνών και του ειδικού Λογαριασμού κονδυλίων έρευνας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

9] Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αργους-Μυκηνών και Κ.Ε.Δ.Α.Μ.

10] Ορισμός επιτροπής διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου “Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Μονάδας Μηχανικής Διαλογής Απορριμμάτων”

11] Περί ορισμού πληρεξούσιου Δικηγόρου του Δήμου Αργους-Μυκηνών για την διερεύνηση και εξακρίβωση περιουσίας Β.Λιναρδάκη.

12] Περί αποδοχής η μη της από 16-12-2020 (email) Γνωμοδότησης της Δικηγόρου κας Χατζηγεωργίου Θεώνης, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς τριών (3) εδαφικών τμημάτων, στην με αρ.πρωτ: 1788/03-02-2020 αίτηση των Γεωργίας Γιαννακούλη και Θεοδώρας Γιαννακούλη.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια