Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Αργολίδας: Αύξηση κερδών για την εργοδοσία, «κόλαση» για τους εργαζόμενους

Όπως αναφέρει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, η παραπάνω φωτογραφία αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την εξοντωτική δουλειά και τη στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων στις ταχυμεταφορές. “Έτσι χτίζονται τα κέρδη των επιχειρήσεων του κλάδου” τονίζει…

 

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

Εδώ και πολύ καιρό η δουλειά στις ταχυμεταφορές έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Από τον Νοέμβριο του 2019 με την «BlackFriday», την περίοδο των Χριστουγέννων να την διαδέχεται, μετά η εμφάνιση της πανδημίας με το πρώτο lockdown και το δεύτερο να ακολουθεί, οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές-κούριερ, βρίσκονται σε ένα «BlackFriday» διαρκείας.

Αυτό σημαίνει τριπλάσια κέρδη για τους εργοδότες και εξοντωτική δουλειά, με 10ωρα και 12ωρα σε καθημερινή βάση, χωρίς ρεπό και ξεκούραση, για τους εργαζόμενους.

Η κατάσταση για τους εργαζόμενους στις Ταχυμεταφορές ήταν ήδη άθλια από πριν. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, με κατακερματισμένα δικαιώματα. Οι συνάδελφοι μας ζουν σε καθεστώς ομηρίας μιας και δε μπορούν να διεκδικήσουν ούτε τα αυτονόητα μπροστά στον φόβο της μη ανανέωσης της σύμβασης. Οι  μισθοί των 500 – 600 ευρώ, 2,5 ευρώ την ώρα δηλαδή, αποτελούν καθεστώς. Με εκατοντάδες συναδέλφους μας να δουλεύουν ανασφάλιστοι.

Οι εργοδότες όλου του κλάδου των ταχυμεταφορών-κούριερ, πλουτίζουν στις πλάτες και στον κόπο των εργαζομένων, προσφέροντας απλόχερα «κόλαση». Ασταμάτητη δουλειά με σαββατοκύριακα και 10ωρα, υπερέκθεση στον ιό και  μισθούς πείνας. Αμύθητα κέρδη με ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Αντί για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, οι εταιρίες ταχυμεταφορών προτιμούν να αναστείλουν υπηρεσίες, να νοικιάζουν ταξί και ν’ αξιοποιούν μεταφορικές εταιρείες ως εξωτερικούς συνεργάτες.

Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα αυτό το ΑΙΣΧΟΣ. Θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, θέλουμε να πηγαίνουμε στην δουλειά μας ασφαλείς και υγιείς, να γυρνάμε στο σπίτι μας και να περνάμε χρόνο με τις οικογένειές μας, να αμειβόμαστε σωστά, να μην ζούμε μονίμως στην ανασφάλεια και το φόβο! Αυτή τη ζωή θέλουμε, αυτή μας αξίζει και αυτή διεκδικούμε!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ
  • ΣΥΧΝΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγουν μπροστά, να καταγγείλουν στο σωματείο μας, στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  ([email protected] – 6948823862-/-6932134064) οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία και μαζί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ! Το μόνο που μπορεί να σπάσει το φόβο και να σηκώσει τοίχο αντίστασης είναι η οργάνωση της πάλης, του αγώνα και της διεκδίκησης!Μην διστάζεις, γιατί αν τώρα δηλωνόμαστε 6ωρο ή 8ωρο και δουλεύουμε 10ωρο, όταν η κυβέρνηση θα περάσει τον νέο εργασιακό νόμο-έκτρωμα πόσο θαδουλεύουμε; Θέλουν να μας τσακίσουν! Μην τους αφήσουμε!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια