ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για συνταγογράφηση των τεστ, η κυβέρνηση ετοιμάζει κλήρωση για τυχερούς

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους στη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους τους πολίτες, ετοιμάζεται να βάλει σε κλήρωση με διαδικτυακή υποβολή αίτησης ποιοι θα είναι οι 12.000 «τυχεροί» που θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ.

Με τον τρόπο αυτό, θα συνεχίσει η στρεβλή εικόνα για τη διασπορά στην κοινότητα, αφού έτσι αποκλείονται ουσιαστικά όλες οι ομάδες υψηλής ευαλωτότητας, όπως ηλικιωμένοι, οι κοινότητες Ρομά, οι άστεγοι, πρόσφυγες και πολλοί άλλοι.

Με 3.500 νεκρούς σε ενάμισι μήνα, την πανδημία εκτός ελέγχου και το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι άλλο πρέπει να γίνει για να κάνει η κυβέρνηση το αυτονόητο που ζητά η Επιτροπή από την πρώτη μέρα: Συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους τους πολίτες, και στοχευμένους προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες πληθυσμού υψηλής επικινδυνότητας. Ώστε να ξέρουν επιτέλους οι ειδικοί όλα τα δεδομένα και να μην αναγκάζονται να κάνουν εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας στα τυφλά.

 

Ανδρέας Ξανθός: «Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής θυσία στις απαιτήσεις των κλινικαρχών»

Δήλωση του τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με τις μετακινήσεις γιατρών

Μετά από 6 βδομάδες lockdown το 2ο επιδημικό κύμα δεν έχει υποχωρήσει ουσιαστικά και η αφόρητη πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται. Έχει χαθεί τελείως ο έλεγχος, η κυβέρνηση είναι σε πανικό και στους πολίτες κυριαρχεί η αίσθηση της πλήρους αδυναμίας να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία, η Οικονομία και η Κοινωνία από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Η νέα έξαρση κρουσμάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας, έχει οδηγήσει το Υπουργείο Υγείας στο «απονενοημένο διάβημα» της αναγκαστικής μετακίνησης δεκάδων μάχιμων γιατρών από νοσοκομεία της Αθήνας, της Ηπείρου και της Κρήτης στα νοσοκομεία των «κόκκινων» περιοχών.

Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να επιτάξει επειγόντως όλα τα αξιόπιστα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας-Θεσσαλίας, να τα εντάξει στο σύστημα εφημερίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, να τα εμπλέξει στην οργανωμένη περίθαλψη ασθενών με covid και να αποσυμφορήσει με αυτό τον τρόπο τα νοσοκομεία που εδώ και καιρό έχουν καταρρεύσει λειτουργικά, επιλέγει να αποδιοργανώσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας και να μεταχειριστεί με τον πιο απαξιωτικό τρόπο το ιατρικό δυναμικό τους.

Μετά την παταγώδη αποτυχία της συνδρομής ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, μετά την εκτεταμένη προσβολή υγειονομικού προσωπικού από τον ιό και, δυστυχώς, τις αυξανόμενες απώλειες γιατρών και νοσηλευτών, το Υπουργείο Υγείας δεν τολμά να κάνει το αυτονόητο . Να επιστρατεύσει όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις σε τοπικό επίπεδο (Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων), για να διαχειριστεί αξιοπρεπώς αυτή την τεράστια υγειονομική κρίση.

Προτιμά να οδηγήσει σε εξουθένωση και απόγνωση τους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής», παρά να αθετήσει τις συμφωνίες της με τους κλινικάρχες για να παραμείνουν covid-free οι ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες. Αυτή η τραγική και πολύ κατώτερη των περιστάσεων διαχείριση , χρειάζεται επειγόντως αλλαγή γραμμής. Με σοβαρότητα, σχέδιο, διαφάνεια, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα. Για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να αντέξει το ΕΣΥ και να μείνει όρθιο το προσωπικό του.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια