Ερώτηση Πουλά για την έγκριση και χρήση θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα κατά του COVID-19

Τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την έγκριση και την ευρεία χρήση θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα κατά του COVID-19 ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας  κ. Βασίλη Κικίλια:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενώ στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 και οι διαδικασίες γύρω από αυτόν, πληθαίνουν οι φωνές που ισχυρίζονται ότι εξίσου μεγάλη έμφαση θα πρέπει να δοθεί και στο θέμα της κατάλληλης θεραπείας των ασθενών με COVID-19.

Ο λόγος είναι ότι ναι μεν ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 θα δημιουργήσει το τείχος κατά της πανδημίας και θα δώσει μία σημαντική διέξοδο στην υγειονομική κρίση που βιώνουμε, από την άλλη πλευρά η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης μέσω του εμβολιασμού θα αργήσει να επιτευχθεί και μέχρι να γίνει πραγματικότητα οι πολίτες δυστυχώς θα συνεχίσουν να νοσούν και να χρειάζονται την καλύτερη δυνατή θεραπευτική αντιμετώπιση προκειμένου να αποφευχθεί όσο γίνεται περισσότερο η θνησιμότητα.

Ήδη ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εγκρίνει τη χορήγηση πολλά υποσχόμενων θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα αρχικά της εταιρίας Elli Lilly και στη συνέχεια της εταιρείας Regeneron Pharmaceuticals.

Μάλιστα, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας Regeneron Pharmaceuticals κ. Χρήστος Κυρατσούς η εν λόγω εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου το σκεύασμα του τεχνητού μονοκλωνικού αντισώματος που παράγει, να λάβει άμεσα έγκριση και στην χώρα μας, ώστε να μπορεί να χορηγηθεί σε ασθενείς ήδη από τους πρώτους μήνες του 2021. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα και ο πλήρης φάκελος του σκευάσματος της εταιρίας Elli Lilly θα κατατεθεί προς έγκριση στον ΕΟΦ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεδομένης της εκθετικής αύξησης των θυμάτων του κορωνοϊού και της αγωνίας των ήδη πασχόντων για την χορήγηση της αποτελεσματικότερης δυνατής θεραπείας, συνιστά προτεραιότητα δημόσιας υγείας και δημοσίου συμφέροντος η ταχύτητα εισαγωγής καινοτόμων θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην Χώρα μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ.Υπουργός:

  • Είναι στις προθέσεις σας η άμεση έγκριση και η άμεση ευρεία χρήση θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα κατά του COVID-19 στα Νοσοκομεία της χώρας μας;

1 σχόλιο

  1. Μπράβο Γιατρέ, είσαι ο μόνος βουλευτής που το ρώτησε στη βουλή, γιατρέ βγες μπροστά κ ενημέρωσε το λαό τι συμβαίνει, γιατί δεν χρησιμοποιούν το φάρμακο πρώτα να κατά στείλουν τον ιό, αυτό που πήρε ο τραμπ και ίσως οι ιεράρχες Αλβανίας κ Ελλάδας, γιατί να πεθαίνει ο κόσμος έτσι άδοξα, Γιατρέ είσαι ένας λαμπρος επιστήμονας το απέδειξες στο Νοσοκομείο του Άργους και ένας υπέροχος Άνθρωπος, να έχεις υγεία και να κατευθυνεις το κόσμο με τις επιστημονικές συμβουλές σου.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια