Καρούζος, Κοντός, Λυκοσκούφης: “Κατέστρεψε το Άργος – Κόντεψε να καταστρέψει και τις Μυκήνες”

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων Άργους-Μυκηνών Πέτρου Καρούζου, Γιάννη Λυκοσκούφη, Νίκου Κοντού για το πόρισμα των ειδικών για την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών:

Κατέστρεψε το Άργος – “Κόντεψε” να καταστρέψει και τις Μυκήνες

Σήμερα δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα των ειδικών για τις αιτίες που οδήγησαν σε μερική καταστροφή τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών (Μνημείο Παγκοσμίου Πολιτισμού).

Στο πόρισμα 70 σελίδων, το οποίο παραδόθηκε στα χέρια του κου Εισαγγελέα από ειδικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων, αποδίδονται ευθύνες τόσο στην κα Μενδώνη και το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και στο Δήμο Άργους – Μυκηνών και τον Δημήτρη Καμπόσο. Οι ευθύνες του Δημάρχου σοβαρότατες.

Ως αιτία της πυρκαγιάς αναφέρεται ένα γυμνό καλώδιο από γεώτρηση ιδιοκτησίας του Δήμου.

Ο Δήμος τροφοδοτούσε με ρεύμα, από την ανωτέρω γεώτρηση, τις 2 καντίνες που βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο, τις οποίες νοίκιαζε σε ιδιώτη με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου παρά την αρνητική μας θέση και την καταψήφιση της σύμβασης από εμάς (1η  Συνεδρίαση /27-1-2020).

Οι ευθύνες του Δημάρχου και της πλειοψηφίας ήταν καθοριστικές ώστε είχαν σαν αποτέλεσμα:

  • Να υπάρξουν καταστροφές λόγω θερμότητας στο εξωτερικό τείχος όσο και στους τάφους των Βασιλέων.
  • Να παρουσιάζουν τα μνημεία εικόνα καταστροφής λόγω του μαύρου
  • Τον διασυρμό της χώρας λόγω της έλλειψης πυρασφάλειας και της προχειρότητας αντιμετώπισης των συγκεκριμένων αρχαιολογικών διαχρονικών αριστουργημάτων από μέρους του Υπουργείου και του Δήμου.

Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες εκεί όπου αναλογούν, για την μερική καταστροφή ενός από τα σπουδαιότερα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Όσο για τους Συνδημότες μας είναι καιρός να παραδεχτούν ότι δεν μπορούν πια «Ελαφρά τη καρδία» να εκλέγουν όποιον ανίκανο και επικίνδυνο παρουσιάζεται για τη θέση του Δημάρχου και της θέσης κάθε μέλους της πλειοψηφίας.

Αυτή η ενέργεια έχει σαν αποτέλεσμα στην παρούσα φάση την οριστική διάλυση του Δήμου μας και κύρια της Πόλης του Άργους η οποία απειλείται με οριστική ερημοποίηση.

Αρκετά… Καιρός να σοβαρευτούμε

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Καρούζος Πέτρος, Λυκοσκούφης Γιάννης, Κοντός Νίκος

2 σχόλια

  1. Προτείνω ανδριάντα στον πολυχρονεμενο μας, και κάθε χρόνο στις 30 Φεβρουαρίου να αποδίδονται τιμές με άγημα και στολες Μ. Αλεξάνδρου, δίπλα απο τον ανδριάντα να τοποθετηθεί παγκάκι με τους επενδυτές της Παπούα, να θυμίζουν στις νεώτερες γενεες της πολης πως χάρι σε αυτούς βρήκαν εργασία χιλιάδες νέοι κ νέες στο μυθολογικό πάρκο, και έβαλαν οριστικό τελος στην ανεργία!!!!!!!!!!!!!

  2. Ποιος κατέστρεψε την πόλη κύριοι; αυτός που έφερε 15000 νέες θέσεις εργασίας στ η πολη; δημιουργωντας μυθολογικό πάρκο; και θα δουλεύουν τα παιδιά μας; και θα είμαστε ο πλουσιότερος νομος της χώρας; εύγε σ αυτόν και στους επενδυτές από την Παπούα πρέπει να τους ευγνομονειτε Αργειοι!!!!!!!!!!!!!!

    11

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια