Γκιόλας: Να κατασκευαστεί άμεσα μετρική σιδηροδρομική γραμμή από Αγ. Θεοδώρους έως Ισθμό

Κατατέθηκε ως αναφορά  προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Ι. Γκιόλα, Γ.Ψυχογιό, Στ. Αραχωβίτη, Γ. Παπαηλιού, Αλ. Χαρίτση) η επιστολή της Κίνησης Φίλων Σιδηροδρόμου Πελοποννησιακής Γραμμής.

Η επιστολή αναφέρεται στην ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας του 2018, που είχε υπογραφεί ανάμεσα στην MOTOROΙL και τον ΟΣΕ και προέβλεπε την διατήρηση της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τον Ισθμό, μήκους περίπου 10 χλμ.

Το συγκεκριμένο έργο μήκους 10 χιλιομέτρων επρόκειτο να υλοποιηθείαπό την MOTOROIL υπό την τεχνική επίβλεψη του ΟΣΕ. Μετά την ολοκλήρωσή του, η παραπάνω σιδηροδρομική γραμμή προβλεπόταν ότι «θα περιέλθει στον ΟΣΕ και θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής».

Το τμήμα αυτό της γραμμήςδιασυνδεόμενο στον Ισθμό με τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να εξυπηρετήσει όχιμόνο την MOTOR OIL και άλλες επιχειρήσεις, αλλά καισημαντικές κοινωνικές ανάγκες της περιοχής και να συμβάλειστην επαναξιοποίηση και σύνδεση με το υπόλοιπο δίκτυο της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου και ΔυτικήςΑττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ζήτησαν απαντήσεις και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό για την τήρηση και την υλοποίηση όσωνυπογράφηκαν το 2018 μεταξύ ΟΣΕ και MOTOR OIL.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια