Θλίψη στο Άργος για το θάνατο του ιερέα Παναγιώτη Αθανασόπουλου

Θλίψη επικρατεί στο Άργος για το θάνατο του πρωτοπρεσβύτερου Παναγιώτη Αθανασόπουλου, για τρεις δεκαετίες ιερέα στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. 

Στην ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναφέρει:

Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Παναγιώτου Αθανασόπουλου, πρώην Εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους.

Ο αοίδιμος Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Αθανασόπουλος γεννήθηκε στο Άργος το 1928. Τα εγκύκλια γράμματα παρακολούθησε στη γενέτειρά του και αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε την πατρίδα ως στρατιώτης του Πεζικού.

Νυμφεύθηκε την Χριστίνα Καλαρά με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Χειροτονήθηκε Διάκονος  την 6η Ιουνίου 1971  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους και Πρεσβύτερος την 20η Ιουνίου 1971 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Χρυσοστόμου του Β’ (Δεληγιαννοπούλου).

Υπηρέτησε ως τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου επί 29 συναπτά έτη. Παράλληλα υπήρξε δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού και διηκόνησε το κηρυκτικό και κατηχητικό έργο επί πολλά έτη.

Σεμνός Κληρικός, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια και σύνεση πάντοτε με υπακοή  προς την Εκκλησία.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους στις 3:00 μ.μ με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της μεταδόσεως του κορονοϊού.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια