Το αίτημα για δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Αργολίδα μετέφερε ο Νίκας στον Κοντοζαμάνη

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας μετέφερε και προς τον υφυπουργό το αίτημα της Περιφέρειας -προς τα υπουργεία Υποδομών και Υγείας-, το οποίο είναι η κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου νοσοκομείου στην Αργολίδα, μεταξύ Ναυπλίου και Αργους. Ένα έργο με προϋπολογισμό 50.000.000 ευρώ.

Κατά την συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Περιφέρεια, προσθέτοντας ότι αυτή έχει διαθέσει μέχρι τώρα περί τα 24 εκατομμύρια ευρώ για να συνδράμει τον τομέα της υγείας στην Πελοπόννησο, στον αγώνα που δίνει εναντίον του κορονοϊού covid-19.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε την θέση ότι μετά την πανδημία θα πρέπει να επανεξεταστεί ο υγειονομικός χάρτης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου η κατάσταση -όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο περιφερειάρχης- “δεν είναι ούτε απλή, ούτε ρόδινη”.

Δεν παρέλειψε ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, να επαναλάβει στον Β. Κοντοζαμάνη ότι θεωρεί “απαράδεκτο που η αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και δήμοι, δεν εκπροσωπούνται στα Δ.Σ. των νοσοκομείων, με συνέπεια η αυτοδιοίκηση να μην έχει γνώση σε πρώτο χρόνο των προβλημάτων που υπάρχουν κατά τόπους”.

Πρόσθεσε δε, ότι κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει πως “θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα Δ.Σ. των νοσοκομείων αυτοί που έχουν απλώς οριστεί ως μέλη, χωρίς να εκπροσωπούν τίποτα, και να αντικατασταθούν με εκπροσώπους των Δημοτικών Συμβουλίων των πρωτευουσών και του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να έχουν λόγο στα θέματα της υγείας στην περιοχή τους”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι “στην διάρκεια της πανδημίας καταδείχθηκε ότι το μείζον πρόβλημα αποτελεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη” και επανέλαβε ότι συμφωνεί με την πρόταση που κατατέθηκε, από το υπουργείο Εσωτερικώ,ν να αναληφθεί από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση η εν λόγω βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι όσα επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προβληματίζουν και την κυβέρνηση, αλλά θα εξεταστούν όταν παρέλθει η έκτακτη ανάγκη που έχει προκαλέσει η πανδημία.

2 σχόλια

  1. Το νοσοκομείο του Άργους. έχει 3 στρέμματα για. επέκταση που σημαίνει. 50 κλίνες επί πλέον και συνολικά 220 .Χρειαζεται γιατρους μονιμους και σε όχι επίκουρικους νέα τμήματα και νέο οργανισμο.Αυτα γινονται με λιγοτερα εξοδα . Νεο νοσοκομείο. δεν σημαίνει κάτ ανάγκη κάινουργιο κτίριο και μάλιστα χωρις μελέτη αυτών που εχουμε τώρα(Άργους και Ναυπλίου) .Λειτουργικο το προβλημα..Όχι εργολάβικο.

    4
    1
  2. Το Νοσοκομείο Άργους είναι αριστα εξοπλισμένο, σε υποδομές, όργανα ιατρικά κ.λ.π, ανάγκη εξιδικευμένων ιατρών εχει σε κάποιες ειδικότητες, παιδιατρικου και παθολογικου θα έλεγα, γιατί στο καρδιολόγογικο ουρολογικο, μαιευτικό και ορθοπαιδικο τομέα θεωρώ είναι σε πολυ υψηλό επίπεδο οι γιατροί που περιβάλλουν αυτά τα τμηματα, έχουν διατεθεί εκατομμύρια και για τα δύο Νοσοκομεία, που θα βρει το κράτος 50 εκατομμυρια τ ώρα για νέο νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Ναυπλίου και αυτό έχει υποδομές, θέλει εξιδικευμένους γιατρούς να λειτουργεί επικουρικά στο Νόμο, Γιατρούς εξιδικευμένους θέλουμε κύριοι της Περιφέρειας και όχι ξενοδοχειακα κτιρια, μεριμνηστε για ιατρούς και αφήστε τα υπόλοιπα που τα θεωρώ πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του λαού της Αργολίδας.

    3
    1

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια