Δήμος Άργους-Μυκηνών: Οικονομικές ελαφρύνσεις για τις πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους-Μυκηνών στη συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, αποφάσισε οικονομικές ελαφρύνσεις για όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα:

1. Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

2. Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων της διασποράς του κορονοϊού από την καταβολή των παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων.

3. Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού από την καταβολή του τέλους του 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων τους.

4. Πλήρη απαλλαγή του τέλους παρεπιδημούντων για τα ξενοδοχεία/καταλύματα για την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

5. Κατά την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμιζόμενες οφειλές οφειλετών του Δήμου Άργους Μυκηνών και καμία απώλεια ενεργής ρύθμισης.

6. Μείωση 40% των ενοικίων στα εκμισθωμένα ακίνητα του Δήμου Άργους Μυκηνών για όλη την περίοδο που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του Κορωνοϊού

7. Ένταξη στη νέα εξαγγελθείσα ρύθμιση 120 δόσεων οφειλών προς τους Δήμους για όλες τις αρρύθμιστες οφειλές.

 

Σχολικά κυλικεία

Επίσης, αποφασίστηκε για τα κυλικεία των σχολείων:

α) Η πλήρης απαλλαγή ενοικίων στα Κυλικεία των σχολικών μονάδων για το διάστημα που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των ανωτέρω μέτρων της κυβέρνησης

β) Τη μείωση 40% του ύψους των καταβλητέων μισθωμάτων των κυλικείων για την περίοδο λειτουργίας και για όλο το σχολικό έτος κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 44 του Ν. 4735/20 και

γ) τη ρύθμιση οφειλών των κυλικείων με αίτηση και απόφαση από τα Δ.Σ των Σχολικών Επιτροπών.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια