Φωνή λαού οργή Θεού (σχόλιο του Δημοσθένη Δρούγκα για τον Ερασίνο)

του Δημοσθένη Δρούγκα, περιφερειακού συμβούλου Π.Ε. Αργολίδας με την παράταξη “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

Τις τελευταίες μέρες στην Αργολίδα ζούμε μια απ’ τις σπάνιες φορές που έχουμε σχεδόν καθολική ομοφωνία και ομοψυχία για ένα θέμα…

Με αφορμή την σχεδιαζόμενη απ’ την περιφερειακή αρχή εγκληματική παρέμβαση στον υδροβιότοπο του Ερασίνου η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων, έχει ταχθεί ανυποχώρητα απέναντι.

Με συνέπεια να εκφράσει την κάθετη αντίθεση του ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Καμπόσος στο έργο, και την Πέμπτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να ληφθεί ένα, απ’ ότι φαίνεται, ομόφωνο ψήφισμα αντίθεσης στο έργο.

Στα υπόψιν ότι τουλάχιστον στα λόγια ο περιφερειάρχης θεωρεί σαν προαπαιτούμενο την σύμφωνη γνώμη του Δήμου για να προχωρήσει το έργο…

Η αντίδραση του κόσμου κάνει τους δημάρχους και τους αρχηγούς παρατάξεων στο να αντιταχθούν και αυτοί στο σχεδιαζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Όταν πάρα τις φωνές μας, τις ενστάσεις  και τα επιχειρήματά μας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, η εγκληματική και εκτός πραγματικότητας μελέτη, ψηφίστηκε στο ΠΕΣΥΠ μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλτέζου, και απ’ την παράταξη του κ. Νίκα αλλά και απ’ τις παρατάξεις των κ.κ. Τατούλη και Μπουντρούκα, είχα πει ότι την καστροφή του Ερασίνου δεν θα την αποτρέψει κανένα ΣτΕ. Μόνο η μαζική διαρκής και ανυποχώρητη αντίδραση απ’ τον κόσμο μπορεί να το κάνει.

Και έτσι έγινε…

Ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια και ενημερωτική καμπάνια απ’ το διαδίκτυο αλλά και τα ΜΜΕ της Αργολίδας, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνει γνωστό στην πραγματική του διάσταση και ο κόσμος να αντιδράσει.

Αυτό που μένει να δούμε είναι το κατά πόσον οι θεσμικοί παράγοντες εννοούν αυτά που λένε, δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς, και θα συνδράμουν, όπως και για όσο χρειαστεί, σε όλα τα μέτωπα τον αγώνα για τη διάσωση αλλά και την προστασία και ανάδειξη του υδροβιότοπου του Ερασίνου.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει, επαγρυπνούμε…

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια