Γ. Γκιόλας για Προϋπολογισμό 2021: Η κοινωνία προ του φάσματος μιας νέας και επώδυνης κρίσης

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων  κατά την συζήτηση του Προυπολογισμού για το 2021 ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Γκιόλας κατηγόρησε  την Κυβέρνηση για κοινωνική αναλγησία και νεοφιλελεύθερη εμμονή στην πολιτική της.

Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

  • Η ύφεση φέτος δεν θα είναι ούτε αυτή που προέβλεψαν ούτε αυτή που εύχονταν. Θα είναι αρκετά μεγαλύτερη και θα ξεπεράσει το 10,5%.
  • Παντελώς αστήρικτη και αδικαιολόγητη, μπορεί δε  να αποβεί επικίνδυνη για την Δημόσια Υγεία η περικοπή δαπανών για την ανάσχεση της πανδημίας κατά 5 δις ευρώ.
  • Αδιαφορία για τη διασφάλιση της στοιχειώδους διαβίωσης των ανέργων και επιπλέον περικοπή κατά 1 δις από τα μέτρα στήριξης.
  • Φόροι, διογκωμένοι κατά 3,57 δις ευρώ εις βάρος φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και Φ.Π.Α. αυξημένο κατά 16,4% σε σχέση με το 2020, που θα πλήξουν κυρίως μισθωτούς, συνταξιούχους και τα μικρομεσαία στρώματα.
  • Γιατί δεν εισακούστηκε η πρόβλεψη του συνόλου των επιστημόνων της Υγείας, παγκοσμίως, ότι το φθινόπωρο ο ιός θα επανακάμψει δριμύτερος, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα;

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Γ. Γκιόλα:

1 σχόλιο

  1. κε Βουλευτά, μπορείτε να μας υπενθυμίσετε, τί προϋπολογισμούς κατέθετε ο ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών του; Για να κάνουμε μια σύγκριση……

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια