Γ. Πανοβράκος: Να παραιτηθούν από δημοτικοί σύμβουλοι οι τρεις που ανεξαρτητοποιήθηκαν

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άργους-Μυκηνών Γιώργος Πανοβράκος μετά την ανεξαρτητοποίηση των τριών δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Νέα Αρχή” (Πέτρος Καρούζος, Νίκος Κοντός, Γιάννης Λυκοσκούφης).

Ο κ. Πανοβράκος αφού αναφέρει πως ασκεί εποικοδομητική και όχι στείρα αντιπολίτευση και έχει καταψηφίσει κάποιες προτάσεις της δημοτικής πλειοψηφίας, ζητά από τους τρεις ανεξάρτητους να παραιτηθούν και να δώσουν τη θέση τους στους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου.

Η ανακοίνωση Παναβράκου:

Σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση των τριών δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», θα ήθελα, προς αποκατάσταση της αλήθειας, να ενημερώσω τους δημότες του Δήμου Άργους – Μυκηνών και να αναφέρω τα κάτωθι:

Αρχή της παράταξής μας, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, ήταν να ασκήσουμε εποικοδομητική και όχι στείρα αντιπολίτευση, που σκοπός της θα ήταν, με προτάσεις θετικές, να υπηρετήσουμε την  πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας και την ευημερία των συνδημοτών μας. Οι πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι, όμως, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, διαφοροποιήθηκαν από τις αρχές μας αυτές και καταψήφιζαν οποιαδήποτε θετική πρόταση της πλειοψηφίας. Για παράδειγμα, προς έκπληξη όλων ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την επέκταση του σχεδίου του νότιου τμήματος της πόλης του Άργους, θίγοντας τα καλώς νοούμενα συμφέροντα συμπολιτών μας, ελαφρά τη καρδία ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την κατασκευή σύγχρονου κοιμητηρίου στους Μύλους, όπως εντελώς αψυχολόγητα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την παραχώρηση του εγκαταλελειμμένου δημοτικού σχολείου Ζόγκα στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας για πενήντα χρόνια, ώστε να το λειτουργήσει ως μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τόσα άλλα θέματα και προτάσεις, που ο οποιοσδήποτε μπορεί να ανατρέξει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για να πληροφορηθεί.

Κύρια επιδίωξή μου, ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ήταν και είναι Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Αναφέρω χαρακτηριστικά, πως στην Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου, που συμμετέχω, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ και ζήτησα να μειωθούν τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ τα τιμολόγια του νερού, όπως, επίσης, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ και τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΑΜ ύψους 750.000 euro.

Εν κατακλείδι, θεωρώ πώς θα ήταν πολιτικά ορθό οι ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι να παραιτηθούν από τις θέσεις που κατέχουν, ώστε στη θέση τους να τοποθετηθούν οι επιλαχόντες συνυποψήφιοί τους, που συμφωνούν και θέλουν να υπηρετήσουν τα ιδεώδη και τις αρχές της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ». Δε νομίζω, άλλωστε, πως  θα είχαν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι αν είχαν κατέλθει ως ανεξάρτητοι. Σε  κάθε περίπτωση, ο καθένας μας είναι υπεύθυνος  για τις πράξεις του και κρίνεται και θα κριθεί από το κυρίαρχο λαό του Δήμου μας.

4 σχόλια

 1. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ !!!!!!!!!!!!!! ΟΠΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ, ΒΛΕΠΕ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΛΥΨΗς 7000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!!!!!!!!!!!
  EΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ 1.000.000 ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΜΕΧΡΙ ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ……………………. ΑΣΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΤΕ ????????????????????? ΜΟΥ ΛΕΤΕ ?????????? ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΟΜΙΖΩ !!!!!!!!!!!!!!!

  10
  3
 2. Καλά τώρα, ιατρέ, σοβαρολογείς ή πλάκα μας κάνεις; Πιστεύεις πραγματικά ότι θα σε ακούσουν και θα παραιτηθούν; Παραφράζοντας τη συχωρεμένη Ρίτα Σακελλαρίου θα μπορούσα να πώ; ”Είναι γλυκό το πιοτό της… εξουσίας, ποιος είναι αυτός που δε λαχτάρισε να πιεί;” Αλλά δε φταίνε αυτοί, ιατρέ! Εσύ φταίς! Και μόνο εσύ! Μη ρίχνεις τις ευθύνες αλλού. Εσύ τους έβγαλες όλους αυτούς από το αδιέξοδά τους, όταν οι μήνες περνούσαν και δεν εύρισκαν υποψήφιο να κατεβάσουν! Προσφέρθηκες τότε να θυσιαστείς ως Ιφιγένεια, για να φυσήξει, επιτέλους, ούριος άνεμος και να φουσκώσουν τα πανιά τους! Καλά σου κάνουν τώρα! Και καλά στα γράφουν! Δεν ήξερες με ποιους πήγαινες…Τουλάχιστον, δε ρώταγες; Μην παραπονιέσαι, λοιπόν, τώρα! Νόμιζες ότι όλοι αυτοί θα εκτιμούσαν το ήθος και το επιπεδό σου και θα σε ευχαριστούσαν κιόλας για τις καλές σου προθέσεις, ε; Ας πρόσεχες! Είναι αργά πια για δάκρυα, ιατρέ! Πολύ αργά! Ξέχασες, μάλλον, τo αρχαίο γνωμικό: ”Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”! (Λαοκόων)

  13
  5
 3. Και από τους επιλαχόντες το ίδιο θα ζητήσεις μετά ιατρέ…. Να παραιτηθούν γιατί και εκείνοι με τη σειρά τους θα ανεξαρτητοποιηθούν…. Τουλάχιστον στην πόλη του Άργους οι 10-15 επόμενοι το ίδιο θα κάνουν και το ξέρεις…. Μπορεί ο 16ος να μείνει στην παράταξή σου και να μοιραστείτε τη δόξα….

  7
  11

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια