Θλίψη στο Άργος για το θάνατο του ιατρού Μάκη Λεωνίδα

Θλίψη επικρατεί στο Άργος και την ευρύτερη περιοχή στο άκουσμα του θανάτου του ιατρού ουρολόγου Ευθύμιου (Μάκη) Λεωνίδα. Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, νοσηλευόμενος με επιπλοκές εγκεφαλικού.

O Μάκης Λεωνίδας, ο οποίος είχε καταγωγή από τη Φωκίδα, άφησε την τελευταία πνοή στο νοσοκομείο του Άργους, εκεί που για χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως ιατρός και διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής.

Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στο Άργος.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους τον γνώρισαν, όχι μόνο για τις υπηρεσίες του ως ιατρός αλλά και για το χαρακτήρα του.

Με τη σύζυγό του, τη φαρμακοποιό Αναστασία Μπιμπή, απέκτησαν δύο παιδιά.

Η κηδεία θα γίνει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 12, στον Άγιο Βασίλειο Άργους. Η σορός θα βρίσκεται στον ναό στις 11.30 πμ.

Όπως αναφέρει η σύζυγός του, όποιος επιθυμεί μπορεί στη μνήμη του να κάνει κάποια δωρεά στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αργους:

“Είναι δύσκολες στιγμές και η συμπαράστασή σας σημαντική. Για όλους όσοι μας ρωτούν και θέλουν να κάνουν κάτι για τη μνήμη του, η επιθυμία μας είναι να γίνει μια δωρεά στην Ουρολογική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Αργους. Ένα μέρος τόσο αγαπημένο για αυτόν, εκεί που προσέφερε τόσα χρόνια και εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή! Αντί για στεφάνια και λουλούδια στη σορό του, μπορείτε να κάνετε μια ευχή για αυτόν και να συμβάλλετε σε ένα έργο στην μνήμη του που θα τον κρατήσει έστω και με αυτό τον τρόπο κοντά στους ασθενείς που τόσο φρόντισε.

Η κατάθεση των χρημάτων μπορεί να γίνει στην Alpha Bank στον ειδικό λογαριασμό GR8901401380138002371000783 στο όνομα Ελισσάβετ Γεωργίου με αιτιολογία «εις μνήμη Λεωνίδα».”

———-

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Μάκη Λεωνίδα απέστειλε ο βουλευτής Αργολίδας (και πρώην ιατρός στο Νοσοκομείο Άργους) Ανδρέας Πουλάς:

“Με λύπη μου πληροφορήθηκα την απώλεια του φίλου και συναδέλφου Ευθύμιου Λεωνίδα.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος του, την άρτια επιστημονική και ιατρική του κατάρτιση και την πολυετή προσφορά του στο Νοσοκομείο του Άργους.”

———-

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους:

Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ιατρού – Ουρολόγου Λεωνίδα Ευθύμιου (Μάκη).

Ο αγαπητός σε όλους και εξαίρετος επιστήμονας υπήρξε ιδρυτής και μετέπειτα Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας για πάνω από 30 χρόνια.

Σαν άνθρωπος υπήρξε διακριτικός, σεμνός και σωστός οικογενειάρχης. Θα είναι πάντα στις καρδιές όλων εμάς που τον γνωρίσαμε και δουλέψαμε μαζί του.

Το Δ.Σ. του Σωματείου στη μνήμη του και αντί στεφάνου, μετά από επιθυμία της οικογένειάς του, θα διαθέσει χρηματικό ποσό για τις ανάγκες της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άργους.

Για το ΔΣ
Κωνσταντίνα Ζήση, πρόεδρος
Κωνσταντινα Παπαμιχαλοπούλου, γραμματέας

———-

Ακολουθεί ο ύστατος χαιρετισμός του Κώστα Χρονόπουλου, διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γ.Ν. Νοσοκομείου Αργολίδας:

Βαθύτατη θλίψη και οδύνη προκάλεσε στους οικείους, συναδέλφους, φίλους και σε όλη την κοινωνία της Αργολίδας ο πρόωρος θάνατος του φίλου και ιατρού Ευθύμιου (Μάκη) Λεωνίδα.

Καταγόμενος από την Φωκίδα, γεμάτος όνειρα, κατάφερε να γίνει πτυχιούχος της Ιατρικής σχολής Αθηνών και να λάβει ειδικότητα Ουρολογίας από την Πανεπιστημιακή Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Ως Διευθυντής ουρολόγος εργάσθηκε σκληρά, επίμονα και δημιουργικά στη Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους επί σειρά ετών. Αδιαμφισβήτητα είναι ο ιδρυτής μίας σύγχρονης περιφερειακής ουρολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Άργους.

Την τελευταία δεκαετία περίπου διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στο Άργος και έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης από τους πολίτες της πόλης μας.

Οφείλω να τονίσω την αφοσίωσή του στην εξάσκησης της ιατρικής, την ψυχική του μεγαλοπρέπεια και τον ανθρώπινο και ζηλευτό χαρακτήρα του.

Φίλε Μάκη ευτύχησες να γνωρίσεις ζηλευτή επαγγελματική επιτυχία και ακόμη περισσότερο ευτύχησες να δημιουργήσεις θαυμάσια οικογένεια με την εκλεκτή σύντροφο σου Τασία Μπιμπή, φαρμακοποιό και τα δύο άξια παιδιά σου, που ήσουν υπερήφανος, τον Κώστα και τη Μαρία.

Εκπροσωπώντας τους ιατρούς της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, απευθύνω βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Θα σε θυμόμαστε για πάντα… Καλό σου ταξίδι Φίλε μου…

———-

Με ανακοίνωση, ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας επισημαίνει:

“Με βαθύτατη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας πληροφορήθηκε την απώλεια ενός εκλεκτού και διακεκριμένου μέλους του, ουρολόγου και πρώην Διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άργους, Ευθυμίου Λεωνίδα.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.”

———-

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση στο facebook της ψυχολόγου Ελισάβετ Γεωργίου για το θάνατο του Μάκη Λεωνίδα:

Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με μια ακόμα απώλεια. Αυτή τη χρονιά αποχαιρετήσαμε πολλά κοντινά αγαπημένα πρόσωπα…

Η σημερινή απώλεια του αγαπημένου μας φίλου και γιατρού Μάκη Λεωνίδα είναι ξεχωριστή στην καρδιά μου.

Συνήθως δε βάζω αναρτήσεις για προσωπικά θέματα, ένιωσα όμως οτι ήθελα να αποδώσω ένα φόρο τιμής σε έναν τόσο ξεχωριστό άνθρωπο.

Για μένα είναι ένα ακόμα πρότυπο του ανθρώπου της προσφοράς.

Σαν γιατρός προσέφερε πολλά στους ασθενείς και τους δικούς τους ανθρώπους. Σα φίλος νοιαζόταν για όλους μας. Σα σύντροφος στάθηκε με τόση φροντίδα και αγάπη στη γυναίκα του Αναστασία Μπιμπή και στα παιδιά τους Κώστα και Μαίρη.

Ηρθε αυτή η στιγμή που μετά από δύσκολο αγώνα παραδόθηκε σε ό,τι πάλευε σα γιατρός τόσα χρόνια, το θάνατο.

Ηρθε αυτή η στιγμή που με σόκαρε, δε μπορούμε να είμαστε κοντά του στο τελευταίο αντίο!!! Αποχωρεί διακριτικά και αθόρυβα όπως ήταν η ζωή του.

Συνειδητοποιώ μια ακόμα φορά κάτι που με τρομάζει τόσο πολύ αυτό το διάστημα. Πως η κοινωνική απόσταση τελικά δεν παραμένει μόνο σωματική αλλά γίνεται και ψυχική! Πώς τα μηνύματα και λίγα λόγια στο τηλέφωνο θα στηρίξουν την Τασία και τα παιδιά; Πώς το τελευταίο αντίο δε θα είναι ένα λουλούδι στη σωρό του; Ο αποχαιρετισμός δύσκολος…

Πίστευα οτι θα τα καταφέρει, οι περιορισμοί στο νοσοκομείο απαγορευτικοί για “περιττές επισκέψεις”, οι επισκέψεις στην οικογένεια περιορισμένες λόγω φόβου μετάδοσης του ιού. Που πήγαν τα λόγια ανάμεσά μας; Η έκφραση της αγάπης και της ευγνωμοσύνης; Σε ένα φτωχό μήνυμα; Δε χωράνε στις γραμμές τόσα συναισθήματα, τόσες αναμνήσεις!!!!

Κρατώ για πάντα το χαμόγελό του…
Ο παράδεισος σε περιμένει …

Επέλεξα να γράψω λίγα λόγια για αυτόν δημόσια. Ίσως τα διαβάσουν και άλλοι φίλοι του και ενώσουμε τις προσευχές μας για αυτόν…

2 σχόλια

  1. Πως να πεις μόνο Συλλυπητήρια για τον άνθρωπο, τον επιστήμονα, τον σύζυγο, τον πατέρα … Τασία, Κώστα & Μαίρη, κουράγιο στον πιο δύσκολο αποχαιρετισμό!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια