Τηλεδιάσκεψη στην Αργολίδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε αγροκτήματα και συσκευαστήρια

Τηλεδιάσκεψη με κύριο θέμα την ενημέρωση για τα ισχύοντα πρωτόκολλα αντιμετώπισης, πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων Covid-19 σε αγροκτήματα και επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων έγινε το πρωί της Παρασκευής με επίκεντρο την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των εκπρόσωπων των επιχειρηματικών φορέων της αγροτικής παραγωγής και των συσκευαστηρίων επεξεργασίας εσπεριδοειδών της περιοχής.

Η ενημέρωση έγινε με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζου από τον ιατρό διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλο, την ιατρό της ΚΟΜΥ Αργολίδας Κατερίνα Νέλλα, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντίνο Κατσαρό, τον αστυνομικό διευθυντή κ. Λαθούρη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αργολίδας ενώ συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αργολίδας και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας Φώτης Κολεβέντης.

Όπως αναφέρει ο I. Μαλτέζος:

Ο ρόλος μας είναι σαφώς επικουρικός αφού οι μόνοι αρμόδιοι είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ.

Οι χώροι όπου αυτήν την περίοδο δουλεύουν οι εργάτες γης και οι εργαζόμενοι σε συσκευαστήρια επεξεργασίας εσπεριδοειδών μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε υγειονομικές «βόμβες».

Παρότι η Αργολίδα καλά κρατεί ως προς το χαμηλό ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, υπήρξε από όλους τους συμμετέχοντες η συναντίληψη ότι είναι απόλυτη ανάγκη να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Τυχόν παραλείψεις θα έχουν ολέθριες συνέπειες για την περιοχή μας.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και είναι εξαιρετικό να μπορούμε να συζητούμε από κοινού για τις ανησυχίες και τους φόβους μας. Θα βγούμε από αυτή την κρίση με την τήρηση των μέτρων και με τη συνεργασία όλων για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ομαλότερη συνέχεια της πρωτογενούς παραγωγής.

1 σχόλιο

  1. Τι ωραία είναι να καθεστε στο monitor και να λέτε θεωρίες, πηγαίνετε κύριοι αύριο το πρωί επίσκεψη σε όλα τα συσκευαστηρια και θα δείτε πως δεν τηρείτε κανένα μέτρο ασφαλείας, στα δε αγροκτήματα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα Αφρικανοί, Ασιάτες, κλπ σε άθλια ενδυματικη κατάσταση και αμφιβάλω αν έχουν έγγραφα εισόδου στη χώρα, επιτέλους κάντε κάτι χτες, γιατί φοβάμαι θα θρημησουμε κόσμο σε κάνα μήνα. Αυτή τη στιγμή στην καρακάξα Ν. Κιου, στη δαλαμαναρα, πυργελα, λαλουκα, Αργολικο μένουν πάνω 2000 λαθρομεταναστες στιβαγμενοι σε σταυλους σε άθλιες συνθήκες, εσείς καθηστε κ καντε τηλεδιασκεψεις.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια