spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Τηλεδιάσκεψη στην Αργολίδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε αγροκτήματα και συσκευαστήρια

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Τηλεδιάσκεψη με κύριο θέμα την ενημέρωση για τα ισχύοντα πρωτόκολλα αντιμετώπισης, πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων Covid-19 σε αγροκτήματα και επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων έγινε το πρωί της Παρασκευής με επίκεντρο την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των εκπρόσωπων των επιχειρηματικών φορέων της αγροτικής παραγωγής και των συσκευαστηρίων επεξεργασίας εσπεριδοειδών της περιοχής.

Η ενημέρωση έγινε με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζου από τον ιατρό διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλο, την ιατρό της ΚΟΜΥ Αργολίδας Κατερίνα Νέλλα, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντίνο Κατσαρό, τον αστυνομικό διευθυντή κ. Λαθούρη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αργολίδας ενώ συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αργολίδας και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας Φώτης Κολεβέντης.

Όπως αναφέρει ο I. Μαλτέζος:

Ο ρόλος μας είναι σαφώς επικουρικός αφού οι μόνοι αρμόδιοι είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ.

Οι χώροι όπου αυτήν την περίοδο δουλεύουν οι εργάτες γης και οι εργαζόμενοι σε συσκευαστήρια επεξεργασίας εσπεριδοειδών μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε υγειονομικές «βόμβες».

Παρότι η Αργολίδα καλά κρατεί ως προς το χαμηλό ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, υπήρξε από όλους τους συμμετέχοντες η συναντίληψη ότι είναι απόλυτη ανάγκη να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Τυχόν παραλείψεις θα έχουν ολέθριες συνέπειες για την περιοχή μας.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και είναι εξαιρετικό να μπορούμε να συζητούμε από κοινού για τις ανησυχίες και τους φόβους μας. Θα βγούμε από αυτή την κρίση με την τήρηση των μέτρων και με τη συνεργασία όλων για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ομαλότερη συνέχεια της πρωτογενούς παραγωγής.

spot_img