2 εκατομμύρια ευρώ για να δεθεί ο Ερασίνος με σχοινιά, σύρματα και χαλίκια…

Το να κάνεις αντιπλημμυρικά έργα στον Ερασίνο ποταμό μοιάζει με το να κατασκευάζεις μαρίνα στην Κρύα Βρύση και υδατοδρόμιο στη Φρουσιούνα…

Άραγε πόσες φορές έχει ξεχειλίσει σε σπίτια, δρόμους και χωράφια σαν τον γειτονικό χείμαρρο, τον Ξεριά; Πόσες φορές έχει πνίξει ζώα και παρασύρει αυτοκίνητα; Αν θυμάται κάποιος ας πει.

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου ωστόσο είναι θετική στο να προχωρήσει το έργο. Ανάμεσά τους και οι 6 από τους 8 συμβούλους της Αργολίδας, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή και γνωρίζουν την κατάσταση. Αρνητικοί είναι ο Χρήστος Καρούζος και ο Δημοσθένης Δρούγκας.

Πρόκειται για έργο πρακτικά αχρείαστο, οικολογικά καταστροφικό και οικονομικά δαπανηρό

• Δεν γίνεται να κάνεις αντιπλημμυρικά σε ένα ήρεμο ποτάμι, συνεχούς ροής, το οποίο ξεκινά από …τις πηγές του Κεφαλαρίου.

• Δεν γίνεται να ξοδεύεις 2.003.559 € τα οποία θα μπορούσαν (ας χαρακτηριστούμε …λαϊκιστές) να δοθούν για αντιπλημμυρικά έργα ουσίας στους χείμαρρους της περιοχής με τους οποίους οι κάτοικοι τρέμουν με το πρώτο ψιλόβροχο. «Θα ξεσκίσουν τον Ερασίνο για να ταΐσουν με τα κομμάτια του τους εργολάβους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Δρούγκας.

• Δεν γίνεται να δέσεις επί κάποια χιλιόμετρα τις όχθες και τον πυθμένα με σαρζανέτ. Δηλαδή, με κιβώτια χαλικιών από νταμάρι, επικαλυμμένα με μεταλλικό πλέγμα που που θα έχουν ως αποτέλεσμα να εμποδίσουν την ανάπτυξη της χλωρίδας.

Όπως αναφέρει ο Μπάμπης Αντωνιάδης: Από τα 6.920 μέτρα του Ερασίνου από την πηγή του Κεφαλαρίου στις εκβολές στη Ν. Κίο σχεδιάζουν: 3.219.88 μέτρα σε συρματοκιβώτια στις όχθες και στον πυθμένα και 831,45 μέτρα συρματοκιβώτια στη μια ή στην άλλη όχθη.

O Δήμος Άργους – Μυκηνών θα έπρεπε να γνωμοδοτήσει επί του θέματος. Τόσους μήνες σιωπή… Ελπίζουμε πως έστω και τώρα θα πάρει θέση.

Ο Χρήστος Καρούζος επισημαίνει ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας «για να μη συντελεστεί το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα». Άλλωστε, η αρνητική γνωμοδότηση για το έργο από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Αργολίδας μπορεί να συνηγορήσει στο να ανατραπεί το έργο…

Όμως χρειάζεται και η επαγρύπνηση όσων πολιτών δεν δέχονται την οικολογική υποβάθμιση με ένα έργο δαπανηρό και αχρείαστο…

Γ.Νικολόπουλος

1 σχόλιο

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ……….Αν ακούγατε λίγο τις θέσεις και τις Απόψεις του ΜΠΑΜΠΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, μοναδικού κατ εμέ ,Ανιδιοτελή, γνώστη της Ιστορίας του Νομού μας, Ιδεαλιστή, Οραματιστή, Μετριόφρων ,Ανθρωπιστή , με υψηλό κύρος Επιστήμονα , ίσως ο νομός αυτός θα ήταν σε άλλη τροχιά ανάπτυξης και σε άλλο επίπεδο, ήθελα να ήξερα γιατί συγκεντρωθήκατε πρίν λίγο καιρό στη Νέα Κίο σχετικοί και άσχετοι, για δήθεν διαβούλευση για το θέμα του Ερασίνου ??????? Δυστυχώς άνθρωποι σαν το Μπάμπη είναι έξω από τα τεκταινόμενα του τόπου μας !!!!!!!!!!!!!!
    Εμείς οι λίγοι και ρομαντικοί αυτού του καταδικασμένου απο εσάς τόπου, να ξέρετε πως θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας σε ότι άσχημο κάνετε στο φυσικό τοπίο και στο κοινωνικό σύνολο.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια