Ανακοίνωση της «Απέναντι Όχθης – Ομάδας Εκπαιδευτικών Αργολίδας για τη Συλλογική Δράση»
Ενώ η χώρα βρίσκεται σε καθολικό lookdown, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός (;) στην εκπαίδευση – τόσο στο πεδίο της εκπαιδευτικής πράξης όσο και στο πεδίο του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού – βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Για δεύτερη φορά οδηγηθήκαμε στην αναστολή της δια ζώσης διδασκαλίας χωρίς να έχει προηγουμένως ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, χωρίς μέριμνα για τα παιδιά που δεν έχουν τεχνολογικό εξοπλισμό, με διδασκαλία καινούριας ύλης, χωρίς επιμόρφωση, χωρίς πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Μια εργάσιμη εβδομάδα κύλησε από την έναρξη της τηλεκπαίδευσης στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας και το σύστημα εξακολουθεί να εμφανίζει προβλήματα και να “σέρνεται” σε αρκετές περιοχές και να ταλαιπωρεί μαθητές και εκπαιδευτικούς:
- με μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης (webex) που κατέρρευσε από την πρώτη μέρα και έκτοτε δημιουργεί πολλά τεχνικά προβλήματα λόγω υπερφόρτωσης.
- με μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που δεν φρόντισε να εξασφαλίσει την αυστηρή πιστοποίηση των χρηστών μέσω των στοιχείων τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με αποτέλεσμα να παρεισφρέουν στην τάξη εξωσχολικοί (να κάνουν “πάρτι” και να προκαλούν χάος), χρησιμοποιώντας ονόματα μαθητών.
- με το κόστος για την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού να εξακολουθεί να βαραίνει γονείς και εκπαιδευτικούς, πολλαπλασιάζοντας τις ταξικές ανισότητες και τους αποκλεισμούς.
- με ένα Υπουργείο Παιδείας που στην πράξη αποδείχθηκε ότι επένδυσε ελάχισταστην απαραίτητη αναβάθμιση των διαδικτυακών υποδομών και πόρων του ΠΣΔ.
Σχετικά με τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το υπουργείο ανακοίνωσε πανηγυρικά: “Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ηλεκτρονική διαδικασία εκλογών με 13.168 ψηφοφόρους” σε πάνω από 170.000 υπηρετούντες εκπαιδευτικούς! Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι η συνολική ΑΠΟΧΗ κυμαίνεται πάνω από 92%. Ο κλάδος απέρριψε συνολικά αυτό τον τρόπο εκλογής αλλά και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του Υπουργείου και της Κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη. Εξυπακούεται ότι οι εκλογές αυτές δεν έχουν πλέον καμία νομιμοποίηση από τον κλάδο. Ήδη το ΔΣ της ΟΛΜΕ, έχει ζητήσει την παραίτηση όσων παρουσιάζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές– παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Ο κλάδος επιθυμεί εκπροσώπους που θα επιλέξει μέσα από δημοκρατικά κατοχυρωμένες και ζωντανές διαδικασίες!
Δυστυχώς σε επίπεδο νομού το ποσοστό της αποχής δεν ήταν αντίστοιχο με το πανελλαδικό. Η διγλωσσία της παράταξης της ΔΑΚΕ ήταν ανέντιμη και ώθησε πολλούς συναδέλφους να συμμετάσχουν στην πρωτότυπη ηλεκτρονική ψηφοφορία του υπουργείου!
- Καταγγέλλουμε την ανήθικη στάση μεμονωμένων υποψηφίων της ΔΑΚΕ Αργολίδας, που άσκησαν πίεση, με χίλιους δυο τρόπους, σε συναδέλφους να τους ψηφίσουν.
- Καταγγέλλουμε την ανέντιμη στάση υποψηφίων της ΔΑΚΕ απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους συναδέλφους, καθώς την ώρα της επιλογής επέλεξαν να στηρίξουν τις αντιδημοκρατικές επιλογές της κας Κεραμέως καιόχι την ομόφωνη απόφαση του συνδικαλιστικού κινήματος. Αναμένουμε τις παραιτήσεις των εκλεγμένων αιρετών της ΔΑΚΕ.
- Οι ελάχιστες εξαιρέσεις “πρόθυμων” υποψηφίων από την παράταξη της ΔΑΚΕ που σπάσανε την ενιαία γραμμή του κλάδου, για μη χάσουν τα προνόμια του αιρετού, δεν μπορούν να επισκιάσουν τη μεγάλη εικόνα. Η συντριπτική αποχή του κλάδου απονομιμοποίησε τη διαδικασία των εκλογών – παρωδία.




