Σκέψεις για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας. Τι θα λέγαμε για τις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ στη Νέα Κίο άραγε;

Εν μέσω της πανδημίας και λίγο πριν το δεύτερο και πιο δύσκολου lockdown ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό προσωπικά:
Η γνωμοδότηση για την ίδρυση Καλλιτεχνικου Γυμνασίου Αργολίδας στα διοικητικά όρια του Δήμου μας. Η πρόταση του δήμου για την στέγαση ήταν ο χώρος που σήμερα στεγάζεται στην Προσύμνη το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.

Η πρόταση ήρθε από την Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Για το θέμα, μετά την σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής και της Μείζονος Αντιπολίτευσης ήρθε να συζητηθεί ως κατεπείγον και δια περιφοράς, παρόλο που μπορούσε να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης, δηλαδή με την φυσική μας παρουσία αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Σε ένα τέτοιο θέμα η ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων συμβάλει στην καλύτερη λύση.

Δεν είμαι ειδικός αλλά είμαι γονέας που για πέντε χρόνια το παιδί μου ήταν μαθητής στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Ενός Σχολείου πολύ σημαντικού με προσφορά στην εκπαίδευση και στην κοινωνία μας και ιδιαίτερα στην περιοχή που βρίσκεται. Πραγματικά οι κάτοικοι της Προσύμνης αγαπούν και βοηθούν με κάθε τρόπο στην λειτουργία του σχολείου.

Η ίδρυση ενός νέου Γυμνασίου και ιδιαίτερα Καλλιτεχνικού θα βοηθήσει παιδιά που έχουν ιδιαίτερη κλίση και αγαπούν το θέατρο, την ζωγραφική και την γλυπτική να εξελιχθούν παράλληλα με τα κανονικά μαθήματα. Θεωρώ ότι η ίδρυση είναι αναγκαία για το νομό.

Σε μια περιοχή με πλούσια Ιστορία και πολιτισμό (Αρχαίο θέατρο Άργους, Βυζαντινο Μουσείο Άργους, Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, Αρχαιολογικό χώρος Μυκηνών, Πυραμίδα Ελληνικού, αρχαίες πηγές Λερνας) και τόσα ακόμα που η δημιουργία ενός τέτοιου Σχολείου αποτελεί επένδυση για το μέλλον του Δήμου μας και του νομού μας και ανάδειξη των μνημείων μας μέσα από την μάθηση.

Παράλληλα γύρω από αυτό το σχολείο θα αναπτυχθούν δραστηριότητες που θα βοηθήσουν την οικονομία του τόπου μας. Ασφαλώς η ίδρυση ενός τέτοιου σχολείου είναι σημαντική αλλά υπάρχουν κάποια ερωτήματα που η Δημοτική Αρχή πρέπει να απαντήσει στο θέμα της πρότασης για συστέγαση των σχολείων:

1. Ζητήσαμε την άποψη της διεύθυνσης του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας;

2. Ζητήσαμε την άποψη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας;

3. Εξετάσαμε αν το υπάρχον σχολείο πληροί της προϋποθέσεις να λειτουργήσει παράλληλα με ένα άλλο σχολείο.

4. Είδαμε αν στα όρια του Δήμου μας υπάρχουν σχολεία ή άλλα εκπαιδευτήρια που δεν χρησιμοποιούνται ώστε να στεγάσουν το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο (ΚΕΓΕ Νέας Κίου, Σχολείο Κουτσοποδίου κ.ά);

5. Στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας παρατηρείται κατά γενική ομολογία ότι τα παιδιά μετά το Γυμνάσιο και ιδιαίτερα στο Λύκειο φεύγουν λόγω κούρασης και απόστασης προς τα σχολεία του Άργους και του Ναυπλίου. Αυτό δεν μας προβληματίζει;
Μήπως αν είναι κοντά στο Άργος έχει περισσότερες προοπτικές ανάδειξης; Μήπως το κτήριο στην Νέα Kίο (ΚΕΓΕ) είναι ελκυστικό και για μαθητές του δήμου Ναυπλιέων σε σχέση με αποστάσεις;

6. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι εκτός του Δημάρχου, των αρχηγών των παρατάξεων και ελαχίστων εξαιρέσεων γνωρίζουν το θέμα και τι ψήφισαν;

Κλείνοντας ελπίζω έστω και καθυστερημένα και πάρα το γεγονός ότι έχει στο”Διαύγεια” καταγραφεί η απόφαση, να τεθεί σε συζήτηση και δούμε την ουσιαστική προοπτική ίδρυσης ενός Γυμνασίου που ενδεχομένως δώσει άλλη ώθηση στην εκπαίδευση των παιδιών του Δήμου μας.

ΚΟΝΤΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ

6 σχόλια

 1. Ένα ερώτημα μόνο προς τον συμπαθή κύριο σύμβουλο του Δήμου Άργους-Μυκηνών: Γιατί στο τέλος του αξιόλογου άρθρου του δεν γράφει με ποια δημοτική παράταξη είναι εκλεγμένος; Τι συμβαίνει; Δεν ανήκει μήπως πλέον σε αυτήν; Μήπως ντρέπεται που ανήκει ακόμα σε αυτήν; Μήπως έχει ανεξαρτητοποιηθεί και δεν το έχει ανακοινώσει; Μήπως έχει αποστασιοποιηθεί σιωπηρώς από αυτήν και δεν το λέει; Αν μη τι άλλο, νομίζω πως τους εκλεγμένους από το λαό άρχοντες πρέπει να τους διακρίνει το πολιτικό θάρρος και ο σεβασμός, τόσο προς την παράταξη, με τη σημαία της οποίας εξελέγησαν, όσο και προς τους ψηφοφόρους τους. Σε κάθε περίπτωση, η έντιμη προς όλους στάση θεωρώ πως είναι μία και λέγεται ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

  1
  1
  • ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗς ΕΛΛΑΣΟΝΟς ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗς ΡΕ ΦΙΛΕ…. Η ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ..ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙς ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ.

 2. Κύριε Νίκο γιατί δεν σκέπτεσθαι την απένταξη μας απο τον Δήμο Αργους,ως αυτόνομος Δήμος η αυτόνομη Κοινότητα, εφόσον είσθε το 10% στο Δημοτικό συμβούλιο,εσείς Αθανασόπουλος,Νενεκούμης και Θεοδοσίου , τέσσερις σύμβουλοι δηλαδή, βλέπετε πως η όμορφη Κωμόπολή μας υποβαθμίστηκε αυτά τα 10 χρόνια , ήδη εξ όσον γνωρίζω υπάρχει δημοψήφισμα του 2010 με 99,99% που δεν θέλαμε τη προσάρτησή μας στο Αργος και να παραμείνουμε ως αυτόνομος Δήμος,μήπως ήρθε η ώρα ?? ? υπάρχουν όλα τα εχέγγυα γι αυτό.Ξεκινήστε λοιπόν και οι 4 σύμβουλοι με στόχο την ανεξαρτητοποίηση της Νέας Κίου ως αυτόνομο Δήμο………….Συμφωνώ με το κέιμενό σας όπως ταυτίζομαι και με τα σχόλια των Κιώτη και Κιανού, Μόνο ως αυτόνομος Δήμος θα πετύχουμε ολα τα παραπάνω.

 3. Θα διαφωνήσω κάθετα με την άποψη του συμβούλου θεωρώντας άσχετο το ΚΕΓΕ ένα κτιριακό συγκρότημα 4000 τ,ν να χρησιμοποιηθεί γι ατή τη χρήση την στιγμή που υπάρχει άρτιο κτίριο στην Προσύμνη που το φιλοξενεί, στο ΚΕΓΕ θα μπορούσε να στεγαστεί μια πανεπιστημιακή σχολή Αρχαιολογίας κατ εμέ η η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, το ΚΕΓΕ έχει αίθουσα εστιατορίου, μαγειρίο, Αμφιθέατρο, γραφεία και δωμάτια φιλοξενίας φοιτητών, Η Νέα Κίος μπορεί να αναπτυχθεί οικονομικά και τουριστικά με αυτή την χρήση του ΚΕΓΕ , με την αξιοποίηση του δημοτικού οικοπέδου 30 στρεμ. στις εκβολές του Ερασίνου, την αξιοποίηση και αγορά του οικοπέδου του Πελαργού και της Τουριστικής μονάδας στην Κεντρική Πλατεία, και το κλείσιμο του σκουπιδότοπου-καρκινογέννηση, αυτά θα γίνουν πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής,ασχοληθείτε με αυτά και αφήστε τα περί καλλιτεχνίας κλπ.

 4. Το ΚΕΓΕ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ είναι ένα κτιριακό συγκρότημα 4000 τ.μ, ισόγειο και όροφος, με αίθουσες εστιατορίου ,μαγειρείο, γραφεία, αίθουσα εκδηλώσεων (αμφιθέατρο) και δωμάτια φιλοξενίας ( κοιτώνες) που θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως πανεπιστημιακή σχολή αρχαιολογίας στον ιστορικώτερο νομό της Ευρώπης απο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, η να μεταφερθεί η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων , αυτή την άποψη καταθέτω ως προοπτική ανάπτυξης για την Νέα Κίο και γενικότερα του Δήμου μας, τα υπόλοιπα τα θεωρώ άνευ ουσίας ,και οταν μιλάμε για ανάδειξη της υπαίθρου και πολυ σωστά υπάρχει ένα σύγχρονο κτίριο στην Προσύμνη που καλύπτει άριστα τις δραστηριότητες καλλιτεχνικού Γυμνασίου -Λυκείου, δεν γίνεται να μιλάμε για μεταφορά του στο ΚΕΓΕ, Δήμος δεν ειναι το Αργος μόνο, Δήμος είναι ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα απο Αλέα μέχρι Αχλαδόκαμπο, Η Νέα Κίος αυτό τον στόχο πρέπει να έχει για το ΚΕΓΕ και δεύτερο στόχο την αξιοποίηση του δημοτικού οικοπέδου 30 στρεμ. στην συμβολή των οδών Νέας Κίου-Αργους και Μύλων που λυμαίνεται 30 χρόνια τώρα κάποιος βαρώνος της περιοχής με ευτελές μίσθιο. αυτό το Οικόπεδο θα μπορούσε να γίνει πυλώνας ανάπτυξης στην περιοχή, αφού βρίσκετε δίπλα στίς εκβολές του Ερασίνου,σκεφτείτε κύριοι εσείς ιθύνοντες αυτής της Κωμόπολης, γι αυτό βρίσκεστε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 5. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και σοβαρά στην τοπική κοινότητα Νέας Κίου, θα ήταν καλυτερα να ασχοληθείτε πρώτα με αυτα για την επίλυση τους πολυ πιο ενεργά, και όχι σφυρίζοντας αδιάφορα!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια