spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Ανακοίνωση για το θάνατο εργαζομένου που καταπλακώθηκε από κλαρκ

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

(φωτογραφία αρχείου)

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας σχετικά με το θάνατο εργαζομένου σε δυστύχημα σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή της Επιδαύρου.

Το τραγικό συμβάν έγινε το βράδυ της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου και με θύμα αλλοδαπό εργαζόμενο σε κλαρκ από το οποίο καταπλακώθηκε. Ο άτυχος εργάτης πρόλαβε να πάρει κάποια τηλέφωνα και ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί. Όταν έφτασαν για βοήθεια ο άνδρας είχε εκπνεύσει.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας:

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Χτες το βράδυ, προστέθηκε ακόμα ένας εργάτης στην τεραστία εργοδοτική λίστα των θυσιασμένων εργατών, στο βωμό του κέρδους! Θρηνούμε για τον άδικο  χαμό ενός ακόμη συναδέλφου, κατά τη διάρκεια της εργασίας του.  Ο συνάδελφος, εντοπίστηκε νεκρός χθες το βράδυ, 9 Νοέμβρη, στην περιοχή της παλιάς Επιδαύρου, όπου εργαζόταν σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.

Η τραγική έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς και η εντατικοποίηση των εργαζομένων έχει ως αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά τα εργατικά “ατυχήματα” να έχουν ως κατάληξη το θάνατο των εργαζομένων που δουλεύουν για να βγάλουν το ψωμί της οικογένειάς τους.

Για μας είναι καθαρό ότι για αυτό το εργατικό ατύχημα όπως και για όλα τα άλλα δεν φταίει η «κακιά η ώρα», αλλά τα ελλιπή μέτρα προστασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις σε προσωπικό.Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που δολοφονείκαι σακατεύει τους εργαζόμενους στο βωμό του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας. Οι υποστελεχωμένες Επιθεωρήσεις Εργασίας, αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν κάνει τους χώρους δουλειάς “αρένες θανάτου”.

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Απαιτούμε από την εργοδοσία και με ευθύνητης κυβέρνησης:

  • Την άμεση διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών.
  • Την άμεση στήριξη της οικογένειας του νεκρού
  • Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο σύνολο των εργαζομένων.
  • Την ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τόσο στις ιχθυοκαλλιέργειες, όσο και σε όλους τους χώρους δουλειάς, να διεκδικήσουμε την τήρηση όλων των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία, να δημιουργήσουμε επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Μόνο με την οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πάλη, με το Συνδικάτο μας, όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για να γυρίζουμε όλοι υγιείς στα σπίτια μας.

spot_img