Τροπολογία Γκιόλα για παραχώρηση χρήσης της πλατείας Δικαστηρίων στο Δήμο Ναυπλιέων

Τροπολογία κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, κατά την συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 (ν. Κατσέλη) και άλλων διατάξεων. Η τροπολογία συνίστατο στη δυνατότητα «… παραχώρησης της χρήσης ελεύθερων και μη οικοδομήσιμων χώρων οικοπέδων του ΤΑΧΔΙΚ σε Δήμους».

Στην αιτιολογική έκθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας ο βουλευτής αναφέρεται στο φαινόμενο της εγκατάλειψης ή παραμέλησης της διαμόρφωσης ελεύθερων χώρων οικοπέδων όπου στεγάζονται Δικαστικά μέγαρα και λοιπές δικαστικές υπηρεσίες, οι οποίοι με τη μέριμνα και φροντίδα των οικείων Δήμων θα μπορέσουν να συντηρηθούν, να εξωραϊσθούν ώστε να εναρμονίζονται με τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο ευρίσκονται.

Ειδικότερα αναφέρεται επί λέξει στο 1ο εδάφιο της τροπολογίας ο σκοπός, που συνίσταται στη δυνατότητα εκτέλεσης «..εργασιών αναμόρφωσης, ανάπλασης και λειτουργικήςαναβάθμισης».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κων/νος Τσιάρας που συνομίλησε με τον βουλευτή αναγνώρισε, κατ’αρχήν ως θετική την σχετική πρωτοβουλία, την οποία θα εξετάσει περαιτέρω προκειμένου να συμπεριληφθεί σε αυτοτελή νόμο που βρίσκεται στη φάση επεξεργασίας και θα καθορίσει το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας του ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων).

Ο βουλευτής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με την συμπερίληψη της διάταξης αυτής που θα κατατεθεί στο νόμο αυτό, θα παρασχεθεί η δυνατότητα στο Δήμο Ναυπλιέων να αναλάβει τη χρήση της πλατείας του Δικαστικού Μεγάρου, να την αναπλάσει και να την αναμορφώσει έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών και να επιτευχθεί η εναρμόνισή της με το περιβάλλον, το ύφος και τη φυσιογνωμία του χώρου και της πόλης.

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια