«Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή!» – Κάλεσμα σωματείων της Αργολίδας σε απεργία

Ανακοίνωση από τρία σωματεία της Αργολίδας
(Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας,
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας,
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας)

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας μαζί με τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας, καθώς και άλλα σωματεία και μαζικούς φορείς του κινήματος στο νομό και πανελλαδικά, με μια σειρά δράσεις και πρωτοβουλίες όλο αυτό το διάστημα απαίτησαν από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα με αιτήματα ώστε:

 • Να δυναμώσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας.
 • Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Να τηρούνται και κυρίως να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα υγείας στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν χώρους υπερμετάδοσης του ιού.
 • Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα
 • Να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με επίδομα ανεργίας
 • Να μη μειωθούν οι μισθοί καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης
 • Να υπάρχουν τεστ κορονοιού δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους και να σταματήσει η έμμεση άσκηση πίεσης μέσω της ατομικής ευθύνης που οδηγεί εργατικές οικογένειες να πληρώνουν τα τεστ από το υστέρημα τους
 • Να μην εντατικοποιηθεί η εργασία λόγω της τηλεργασίας
 • Να προστατεύονται οι μαθητές στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς. Να γίνουν προσλήψεις σε δάσκαλους, καθηγητές, καθαρίστριες.

Σε όλα αυτά η κυβέρνηση απαντάει -με  νέο πτωχευτικό νόμο για να μπορούν να μας παίρνουν το σπίτι και τους μισθούς ευκολότερα, -με προγράμματα απασχόλησης ώστε να αποκτά η εργοδοσία φτηνά εργατικά χέρια με 200 ευρώ μισθό, -με ζεστό χρήμα σε κλινικάρχες, σε καναλάρχες, στις μεγάλες επιχειρήσεις, -με καταστολή, με νόμους που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, με ισχυρά εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω και να γίνουμε δούλοι του 21ου Αιώνα.

Η συνδικαλιστική δράση δεν γνωρίζει lockdown, δεν μπαίνει σε καραντίνα και δεν θα επιτρέψουμε να περάσει σιγή νεκροταφείου ούτε στην «ΕΑΣ-ΡΕΑ» και στη «ΣΕΛΟΝΤΑ», με τις τρομοκρατικές απολύσεις, ούτε σε κανένα χώρο δουλειάς που η εργοδοσία επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα αξιοποιώντας τα αντεργατικά εργαλεία των κυβερνήσεων! Σας καλούμε σε συσπείρωση στο Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας αλλά και σε κάθε οργανωμένη συνδικαλιστική δύναμη που σηκώνει κεφάλι, για να παλέψουμε μαζί οργανωμένα ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και τις απολύσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να δώσουμε τη μάχη για κλαδική συλλογική σύμβαση που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονές ανάγκες μας!

Η κλιμάκωση των αγώνων μας είναι σήμερα μονόδρομος !!!

Δεν κάνουμε πίσω από το να παλεύουμε οργανωμένα για δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δεν θα χαρίσουμε στο κεφάλαιο και στο κράτος το δικαίωμα να έχουμε οργανώσεις εργαζομένων, να μαζευόμαστε και να αποφασίζουμε, να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, ό,τι τερτίπια κι αν σκαρφιστούν, όσες διώξεις κι αν κινήσουν, όσα ΜΑΤ κι αν επιστρατεύσουν. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία και τους μηχανισμούς της.

Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή!

Το κάλεσμα για Πανεργατική Απεργία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και το Συνδικάτο Αργολίδας αντίστοιχα, στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, είναι ήδη απόλυτη προτεραιότητα για κάθε σωματείο. Οι απεργιακές αποφάσεις κάθε μέρα που περνά πολλαπλασιάζονται, σε όλη την Ελλάδα. Να μη μείνει χώρος δουλειάς που να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους και τις επιτροπές αγώνα, να οργανωθούν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας προκειμένου να μάθουν όλες και όλοι τί ετοιμάζει η κυβέρνηση. Καλούμε τα υπόλοιπα σωματεία και τους φορείς του νομού να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή απάντηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒ.

Τα πρόσφατα κρούσματα σε super market-κρεοπωλείο στο Άργος και στα ΙΕΚ, έρχονται να προστεθούν στα εκατοντάδες κρούσματα σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης που επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση  θα πρέπει να σταματήσει να κρύβεται προκλητικά πίσω από την «ατομική ευθύνη» και να δει πως τα περιοριστικά μέτρα είναι ανεπαρκή,  αν δεν συνοδεύονται με μέτρα αποφυγής του συνωστισμού στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, ΙΕΚ…, με μαζικά τεστ και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγεία.

Απαιτούμε:

 • Άμεση ενημέρωση όλων των εργαζόμενων σε κάθε χώρο δουλειάς που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα.
 • Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας με διασφάλιση της ύπαρξης του απαραίτητου εξοπλισμού
 • Δωρεάν μαζικά τεστ και προληπτικά στους εργαζόμενους
 • Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας, μέσα ατομικής προστασίας
 • Τακτική απολύμανση όλων των καταστημάτων, χώρων παραγωγής , αποθηκών κλπ
 • Επιμήκυνση των γραμμών παραγωγής για να μεγαλώσουν οι αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τοποθέτηση προστατευτικών πλεξιγκλάς.
 • Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν χωρίς να χαθεί ούτε 1€, ούτε ένα ένσημο για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν.
 • Ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.
 • Σε ενδεχόμενο ύπαρξης πολλαπλών κρουσμάτων σε χώρο δουλειάς, άμεση διακοπή των εργασιών για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται. Διασφάλιση των μισθών και του μεροκάματου, όπως και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε τέτοια περίπτωση, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, χωρίς δυσμενή μεταβολή των όρων εργασίας των εργαζομένων.

 

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ – ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  [email protected]

Τηλ. Επικοινωνίας: 6976283127 -/- 6975797716

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – [email protected]

Τηλ. Επικοινωνίας: 6948823862 -/- 6932134064

6 σχόλια

 1. Τα πρόστιμα των 600 ευρώ ποιος θα τα πληρώσει; το ΚΚΕ; 300 για την άρνηση μάσκας και 300 για την συγκέντρωση και άλλες ποινικές κυρώσεις που θα προκύψουν, μόνο παλλαικη συμμετοχή θα κάνει την ανατροπή, όχι σαν αυτό που έγινε το 2012 όταν ο λαός ήταν έτοιμος να μπουκάρει στη βουλή και οι κουκουεδες έκαναν αλυσίδα κ τους απέτρεψαν……. Το θυμάστε αυτό…. Νομίζω;;

  1
  8
  • Είστε προβοκάτορας και είναι ντροπή να υπογράφετε με τέτοιο ψευδώνυμο. Μάθετε τι σημαίναι πρώτα η λέξη “ΑΠΕΡΓΙΑ” και στη συνέχεια γράψτε τις κουταμάρες σας και τα ψεύδη σας.

   9
   2
   • Μάθε λοιπόν φίλε επειδή ήμουν παρών στο σύνταγμα πως αυτοί που απωθησαν το λαό να μπουκαρει ήταν το πάμε, ο ανένταχτος λαός μακρυά από τις παρωπίδες τις δικές σου κ του συστήματος θα άλλαζε το ρου της ιστορίας και σημερα δεν θα είχαμε μνημόνια για τα 100 επόμενα χρόνια, και όσον αφορά τους κομουνιστές αυτοί βρίσκονται στα νεκροταφεία δίνοντας ψυχή κ σώμα για την πατρίδα, οι δηθεν σημερινοί νεώτεροι είναι στα συνδικάτα που κατέστρεψαν το λαϊκό κινημα και ζουμε συγγεντρωσεις 30 ατόμων, μόνο με γενικό λαϊκό ξεσηκωμό θα αλλάξει όλο αυτό και ξέρεις πολύ καλά το πως και τον τρόπο, τα Υπόλοιπα είναι εκ του περισσου!!!!!!!!!!!!!! ΥΓ” όσον αφορά περί προβοκάτσιας να το πάρεις πισω γιατί ήμουν στη πρώτη γραμμή και πνιγηκα από τα καπνογονα του συστήματος….είμαι ανένταχτος Έλληνας πολίτης που αντιτασομαι στη φτώχεια την ανέχεια τη καταστολή για μια Ελλάδα ελεύθερη κ δημοκρατική.

    • Ποιος μίλησε για άρνηση μάσκας ρε άχρηστε;
     Το 2012 ένας προβοκάτορας ήσουν με καδρόνια, τσεκούρια και μολότοφ, για να τρομοκρατήσεις το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Το κατάλαβες; Με τα ματ άλλαζες βάρδια και αμφίεση…”ανένταχτε” εσύ..και λίγα τα λόγια σου, κατακάθι…

     7
     3
     • Εγώ δεν σε έβρισα κόκκινο φασίστα αλλά απ το ύφος σου φαίνετε το ποιόν της ιδεολογίας σου, άλλωστε στο 4 % είσαι μιασμα του Στάλιν κ του κόκκινου φασισμού. Πάρε τον ανεπαγγελτο αρχηγό σου και τα πληρωμένα τσιράκια του περισσου και τραβάτε στο δρόμο της μισαλοδοξιας και του διχασμου.

    • Άκου “ανένταχτε” από τα lidl εκείνη την ημέρα το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θρήνησε άνθρωπο, εσύ από την άλλη που ήσουν με το “λαό” που ήθελε να μπουκάρει στην βουλή, ήσουν και θα είσαι στον προβοκατόρικο, παρακρατικό μηχανισμό του κράτους που μέχρι τότε φωνάζατε με τα χρυσαύγουλα και τα άλλα ποντίκια ” να καεί να καεί το …………… η βουλή”, και κυκλοφορούσατε στο μετρό με τσεκούρια, μαχαίρια και καδρόνια.
     Το ΠΑΜΕ περιφρουρούσε την συγκέντρωση των συνδικάτων και σωματείων αλλά και μεμονωμένων εργαζομένων, καθώς μαθητών και φοιτητών, από κάτι δολοφόνους σαν και εσένα. Άμα είσαι τόσο μάγκας και αγωνιστής όπως ισχυρίζεσαι γιατί δεν μπουκάρεις τώρα στην βουλή να σε δω.

     8
     2

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια