Ενέργειες για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης του Κρανιδίου

Την ένταξη του έργου της αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εισηγείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου με έγγραφο που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας απέστειλε προς την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.)

Το έργο αφορά α) τη μελέτη της αναβάθμισης και β) την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης του Κρανιδίου.

Η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει από την παλαιότητα του υπάρχοντος δικτύου, τις σημαντικές απώλειες νερού με δεδομένη τη λειψυδρία της περιοχής, τις πιέσεις που αναπτύσσονται σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, την κακή κατασκευή του αλλά και ότι έχει κατασκευαστεί τμηματικά σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Αρκετοί από τους παλαιούς αγωγούς βρίσκονται εκτός των οδών, διέρχονται μέσα από ιδιοκτησίες και σε μεγάλο μέρος είναι μη επισκέψιμοι. Η υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί μέσω σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΔΕΥΑ Ερμιονίδας.

Επίσης, η Περιφέρεια ζητά να συμπεριληφθούν στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο άλλα δύο έργα ύδρευσης:

• H υλοποίηση της ιδέας μεταφοράς υδρευτικού ύδατος από τις πηγές Αγίου Φλώρου στο Πήδημα και προώθηση νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Βέργας στον Δήμο Δυτικής Μάνης.

• Η αναβάθμιση και επέκταση υποδομών ύδρευσης Δήμου Ελαφονήσου.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια