12 μήνες φυλάκιση στην καθηγήτρια που δεν φορούσε μάσκα στο μάθημα

Ένοχη κατά πλειοψηφία κρίθηκε η καθηγήτρια που διδάσκει σε ΕΠΑΛ του Υμηττού και η οποία αρνούνταν να φορέσει μάσκα προστασίας κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, όπως κατήγγειλαν γονείς και μαθητές.

Η δικαστική έδρα της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σ’υννομου βίου και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, κρίνοντάς την ένοχη για το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η εκπαιδευτικός τόνισε ότι είχε ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο αυτί. Έτσι θα έκανε εκτεταμένη χρήση του mask break.

Όσον αφορά το περιστατικό που καταγγέλθηκε από μητέρα μαθητή (το παιδί αποβλήθηκε από το μάθημα επειδή της ζήτησε να φορέσει μάσκα), η καθηγήτρια τόνισε:

«O συγκεκριμένος μαθητής την ημέρα που του υπέδειξα να βγει μαζί με άλλους συμμαθητές του ήταν πολύ ανήσυχος και μαζί με τους άλλους χυδαιολογούσαν και έβριζαν. Το τμήμα ήταν μια μικρή ζούγκλα. Είχα χρέος να τα επαναφέρω στην τάξη. Φυσικά δεν τα τιμώρησα, ούτε τα έβαλα ποινολόγιο. Ποτέ δεν τους υπέδειξα να φεύγουν και να παίρνουν απουσία. Πράγματι έκανα εκτεταμένη χρήση του “διαλείμματος μάσκας” για ιατρικούς λόγους κατά τη διάρκεια του μαθήματος και είχα ενημερώσει και τον διευθυντή του ΕΠΑΛ και τους μαθητές, λαμβάνοντας όλα τα υπόλοιπα προβλεπόμενα μέσα προστασίας. Δεν θα έβαζα ποτέ σε κίνδυνο τους μαθητές και τους συναδέλφους μου».

Από την πλευρά της ο διευθυντής του σχολείου κατέθεσε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό όταν η μητέρα του μαθητή προσήλθε ενώπιόν του για να το καταγγείλει: «Είπα στη μητέρα να μην κάνει αναφορά, αλλά να φωνάξω την καθηγήτρια να το λύσουμε το θέμα. Ήρθε η φιλόλογος χωρίς μάσκα, της έκανε παρατήρηση η μητέρα και έφυγε η συνάδελφός μου λέγοντας ότι έχει μάθημα. Τότε η μητέρα προχώρησε σε αναφορά», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν έχω δει εάν φοράει ή δεν φοράει μάσκα, αλλά έχω αναφορές από τα πενταμελή και το δεκαπενταμελές ότι δεν φορούσε και έκαναν αποχή από το μάθημά της. Έχει καλό βιογραφικό είναι εξαίρετη επιστήμονας και εκπαιδευτικός. Δεν ήθελε να εκθέσει σε κίνδυνο τα παιδιά, άνοιγε τα παράθυρα, χρησιμοποιούσε τα αντισηπτικά. Δεν το περίμενα αυτό. Κανένα παιδί δεν έχει αρρωστήσει».

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια